Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić o dnevnom redu: Kada će se raspravljati o kojoj inicijativi?

Bečić se oglasio povodom inicijativa koje su stigle Parlament

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić oglasio se povodom inicijativa koje su stigle Parlamentu u prethodna dva dana, te burne političke situacije u zemlji.

“U prethodna dva dana pristigla su mi tri zahtjeva za vanrednim zasijedanjem Skupštine. Podsjećam da saglasno Ustavu Crne Gore i Poslovniku o radu Skupštine vanredno zasijednje se saziva na zahtjev predsjednika Crne Gore, Vlade ili najmanje trećine ukupnog broja poslanika, a da podnosilac zahtjeva za vanredno zasijedanje određuje dan održavanja i dnevni red sjednice. Saglasno prethodnom, sazvane su tri sjednice vanrednog zasijedanja Skupštine Crne Gore, za 03. februar u 11h, sa dvije tačke dnevnog reda: 1. Predlog za razrješenje potpredsjednika Vlade CG, dr Dritana Abazovića i 2. Predlog za izbor potpredsjednika Vlade CG i ministra finansija i socijalnog staranja, mr Milojka Spajića”, pojasnio je Bečić na društvenim mrežama.

“Druga, na zahtjev Vlade Crne Gore, za 04. februar u 10h sa jednom tačkom dnevnog reda – Predlog Odluke o skraćenju mandata Skupštine Crne Gore. Treća, na zahtjev 31 poslanika, za 04. februar u 11h sa dvije tačke dnevnog reda: 1. Predlog da se glasa o nepovjerenju 42. Vlade Crne Gore; 2. Predlog zakona o dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi”, dodao je.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Crnogorka
20.01.2022-18:49 18:49

Sreca u nesreci te im Policiju ne dadosmo u NJIHOVE SAPE jer ovi su najveci neprijatelji CRNE GORE 100 puta visi zlikovci od Karadjordjevica koji je okupiro i unistio CG 1918!!