Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, boravio je u radnoj posjeti Petnjici i tom prilikom kazao da nema sveobuhvatne reforme izbornog i drugog zakonodavstva sve dok svaka lokalna samouprava ne dodijeli nazive ulicama, kao i dok svaka stambena jedinica u ulicama ili naseljima ne dobije broj.

Bečić je izrazio zadovoljstvo jačanjem partijske infrastrukture u bihorskom kraju, konstatujući da su predstavnici mjesnih odbora preduzeli konkretne mjere i radnje za dalje širenje partijske infrastrukture i intenziviranje njenog rada na području petnjičke opštine.

On je podsjetio da terenska kampanja Demokrata “od vrata do vrata” nije zaobišla ni bihorski kraj, a što je rezultiralo da je stanovništvo ovog područja prepoznalo da ideja “Pobjeda, a ne podjela” nema alternativu, jer je svima dosta vještačkih podjela i prebrojavanja, lažnih obećanja i socio-ekonomskog haosa.

Govoreći o sveobuhvatnim reformama i predlozima koje su Demokrate do sada uputile Odboru, Bečić se osvrnuo na i na posljednju aferu koju su Demokrate dokumentovale.

“Analizom biračkog spiska sa posljednjih izbora utvrdili smo da kućni broj nema čak 278.820 građana! Dakle, od 532.599 građana, koliko je upisano u birački spisak Crne Gore, više od polovine je evidentirano na adresama bez broja. Lokalne samouprave, uprkos zakonskoj obavezi, godinama unazad odbijaju ili prolongiraju realizaciju postupka davanja naziva ulicama, naseljenim mjestima i označavanja brojevima svih stambenih jedinica. Kome smetaju brojevi na kućama i zgradama? Odgovor je jasan i krije u izbornim zloupotrebama. DPS godinama održava i nastoji da što duže zadrži nesređeno stanje adresa stanovanja građana, kako bi sakrivao fantom birače u adresama pod oznakom bez broja”, objasnio je Bečić.

S tim u vezi, Bečić je kazao da nema sveobuhvatne reforme izbornog i drugog zakonodavstva sve dok svaka lokalna samouprava ne dodijeli nazive ulicama, kao i dok svaka stambena jedinica u ulicama ili naseljima ne dobije broj.

“Bez čistog biračkog spiska nema poštenih izbora, jer mi ne pristajemo na obesmišljavanje izbornih reformi i simulaciju demokratije”, istakao je Bečić.

Na kraju, predsjednik Demokrata osvrnuo se i na nedavno održanu Izbornu konvenciju budvanskih Demokrata ističući da je ovom konvencijom, koja nije slučajno održana u Budvi, otpočela kampanja za prve, fer, slobodne i poštene izbore u istoriji Crne Gore.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve