Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić: Nema bojazni od novog modela izbora članova Tužilačkog savjeta, biće neuporedivo nezavisniji

Bečić je istakao da ih uvjerava da nema bojazni od novog modela izbora članova Tužilačkog savjeta, navodeći da će njegov sastav biti neuporedivo nezavisniji i manje politizovan nego što je to slučaj sa sadašnjim

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić poručio je danas da je izuzetno zadovoljan navodima koizvjestilaca Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope PSSE za Crnu Goru, Emanuelisa Zingerisa i Damjana Kotijea, koji su pohvalili “istinska poboljšanja uočena tokom cjelokupnog zakonodavnog postupka”, kada je riječ o Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o državnom tužilaštvu.

Bečić je istakao da ih uvjerava da nema bojazni od novog modela izbora članova Tužilačkog savjeta, navodeći da će njegov sastav biti neuporedivo nezavisniji i manje politizovan nego što je to slučaj sa sadašnjim.

“Naročito sam zahvalan što su prepoznali moju odluku da se odgodi rasprava kako bi Skupština mogla da uzme u obzir preporuke Venecijanske komisije, kao i što su “primijetili da su se konstantno ulagali napori na poboljšanju teksta predloga zakona”, napisao je on na Twitter-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Cetinje
08.06.2021-00:30 00:30

BECIC -(Kim Džong Un)-VESELI SE SRPSKI RODE” jos koliko puta treba ovaj zlikovac -najvise ljudsko zlo-da nas prevari pa da dodjemo pameti ovom zlikovcu cetnickom nikad nista ne vjerovati ! UPAMET SE CRNOGORCI !