Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
Rubrika:

Bečić: Na večeri kod Joanikija jednu riječ nijesam progovorio o politici

On je na konferenciji za novinare nakon sjednice Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje kazao da vodi računa o odvojenosti države od vjerskih zajednica

Predsjednik Skupštine Crne Gore i Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić je kazao da je sinoć prisustvovao večeri kod novoizabranog mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na njegov poziv i da poštujući Ustav o odvojenosti države od crkve – nije pričao o politici.

On je na konferenciji za novinare nakon sjednice Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje kazao da vodi računa o odvojenosti države od vjerskih zajednica.

“Večeri sam pristustvovao zato što je to bila želja novoizabranog mitropolita crnogorsko-primorskog, uvažio sam domaćina, pa ni jednu, jedinu riječ nisam progovorio na toj večeri, a koja se tiče politike. Ja apsolutno nijesam vodio nikakve političke razgovore, a Vi znate da sam ja zagovornik tog pristupa, mogla me javnost testirati i u prethodnim mjesecima i godinama, da ja dobro vodim računa o Ustavu i o poštovanju odgovojenosti države od crkavama i vjerskih zajednica i da ja na tim mjestima na tim skupovima ne vodim razgovore o politici, niti sam to ikada činio”, kazao je Bečić.

On je dodao da ne može analizirati da li je mitropolit Joanikije uticao na smanjenje tenzija između Demokratske Crne Gore i Demokratskog fronta (DF).

Predsjednik Demokrata je istakao da se ne zalaže za nove izbore, iako bi izbori najviše odgovarali partiji na čijem je čelu, zbog rasta njenog rejtinga.

“Kaže Vam predsjednik partije koja je u Herceg Novom sama pobijedila, imali smo više glasova u istoriji od Demokratske partije socijalista, partija koja je u Nikšiću napravila najbolji rezulat i prema nekim rezulat javnog mijenja najjača smo partija u Crnoj Gori”, rekao je Bečić.

Nagalsio je da Vlada ima njegovu podršku, uprkos sve češćem izražavanju nezadovoljstva političkih partija parlamentarne većine njenim radom.

“Svako bira svoj politički put i odnos, politički put moj je da ova Vlada ima podršku, jer smo je iskreno podržali četvrtog decembra. Iako mi kao najveća parlametntarna partija većine, nemamo ni jednog predstavnika u toj Vladi, ali smo iskreni, otvoreni i partnerski nastrojeni prema Vladi. Tako da ova Vlada ima punu podršku, svako ko drugačije misli, ponavljam, ima mogućnost da testira legitimitt ove Vlade u Skupštini, a svako ima mogućnost da podnese odgovornost za sve ono što su posljedice političkih odluka. Ja smatram da su građani Crne Gore svoj sud izrekli 30. avgusta i da su galsali za promjene. Da mi kao konstruktivni partenri za ovih devet mjeseci nijednom nismo ucjenjivali ni uslovljavali”, istakao je on.

Na pitanje da li će biti dijaloga između Demorkata i Demokratskog fronta radi prevazilaženja političke krize, Bečić je kazao da svakodnevno razgovaraju.

“Mi svakodnevno u Skupštini Crne Gore se srijećemo i naši poslanički klubovi se sastaju, ima mnogo pitanja na dnevnom nivou koja se analiziraju, tako da Demokratska Crna Gora nikada nije bježala i predstavnici Demokratske Crne Gore nikada nisu bježali od bilo kog razgovora od subjekata parlamentarne većine, a ni od opozicije”, rekao je Bečić.

Bečić je istakao da prihvatanjem novog pregovaračkog modela, nijesu zatvroili šest ili sedam poglavlja.

“Rekao sam evropskim parlamentarcima da smo bili sebični vjerovatno bi drugačije razmišljali, jer da mi nijesmo prihvatili novi pregovarački model već bi u ovom trenutku mogli da zatvorimo kako sam informisan od strane predsjednika i članova Vlade nekih šest ili sedam poglavlja, ali smo prihvatili novi način razmišljanja evropske administracije i negdje smo sagledali i dogovorili se da hajde ono što je najteže prvo rješavamo”, kazao je Bečić.

On je evropskim parlamentarcima prenio da je ponosan na rezultate koje je Skupština postigla za devet mjeseci, među kojima otvaranje parlametnarnog kanala, onlajn prenosa sjednica, nove internet prezentacije…

“Govorili smo o nekim ciljevima i rezultatima ovog parlamenta od kojih su velika očekivanja domaće i međunarodne javnosti i od mnogih će značajno zavisiti evropski put”, zaključio je Bečić.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Baba
03.06.2021-21:05 21:05

Inače je najpametniji kad uopšte ne progovara.

Ha20
03.06.2021-21:20 21:20

Hahahahahaah !! Hahahahahaha!! Ovaj se toliko uzivijo u ulozi da je poceo jadnik da halucinira da ima podrsku svoje fantazije ??

NIKOLA
03.06.2021-21:36 21:36

Kim-Dzong-Un -Nijesi progovorijo zato si pjevao cetnicke pjesme i dizao tri prsta pio jeo i sjedio sa cetnicima nacionalosto!

Caramdjordje
03.06.2021-22:23 22:23

A ne gladnove no si dosao da ijes,nikako ka Srbin,sa onim posrbicama oko tebe,piii

Voda
03.06.2021-23:43 23:43

Mlad cetnicko fasisticki nastrojen kakav ce biti kad bude u 45 godini kad bude zavrsio u Visegrad studije sta su radili MLADIC-KARADZIC-DRAZA–Ovom odma treba zabranit ikakav kontakt sa Manjinskim narodom!

Kemal
04.06.2021-00:41 00:41

Kim Džong Un ( BECIC ) Sinoc ste pokazali na cetnicki skup vase pjesme koje ste pjevali-Becic-Krivokapić-Abazovic: Učinićemo sve da Crna Gora bude cetnicka -Srpska i država fasisticke pravde !

Crnogorka
04.06.2021-08:17 08:17

Srpska Vlada na celu sa -BECICEM- radi isti scenarijo 1918 Sramnom Podgoričkom skupštinom, Srbi Crnogorcima, u znak zahvalnosti, uzimaju državu, naciju, vjeru ! Koliki si zlikovacki nacionalista uz onakve sinocne pjesme Cetnicke sto ste pjevali!

skot
06.06.2021-04:58 04:58

a ne no slikom i prilikom svima kazuješ da nepokolebljivo stojiš uz najvećeg neprijatelja Crne Gore i Crnogoraca – otvoreno i na sve načine podržavaš kleronacionalističku partiju u mantijama i time potpuno potireš sve što deklarativno i populistički recituješ!!! …. “Mir je tvoja nacija”…koji “mir”? Mir u kome neće biti Crnogoraca, Bošnjaka, Muslimana, Albanaca, Hrvata…”Mir” u kome preporučuješ da svi budemo “srbi” ? PREZIREM TVOJU LAŽ, PREZIREM PLAŠT POD KOJIM LEŽI TVOJE NEVIĐENO IZDAJSTVO CRNE GORE!!!

Primavera
06.06.2021-19:42 19:42

Pa normalno.
Samo je slušao naredbe.