Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić: Na Kolegijumu predsjednika nije se razgovaralo o zakazivanju vanredne sjednice Skupštine

Na Kolegijumu predsjednika  Skupštine  danas se nije razgovaralo o zakazivanju vanredne sjednice Skupštine, saopštio je predsjednik Parlamenta Aleksa Bečić

Na Kolegijumu predsjednika  Skupštine  danas se nije razgovaralo o zakazivanju vanredne sjednice Skupštine, saopštio je predsjednik Parlamenta Aleksa Bečić.

“Kod vanrednog sazivanje sjednice specifičan je način sazivanja, odnosno sjednica Parlamenta se u tom slučaju zakazuje na način što prethodno mora da postoji zahtjev 27 poslanika Vlade Crne Gore ili predsjednika države…Ja ću svakako ako dođe takav zahtjev postupiti u skladu sa Poslovnikom i sazvati vanrednu sjednicu”, kazao je Bečić.

Bečić je kazao da nije čuo od opozicionih kolega kada će se vratiti u skupštinske klupe.

“To je na njima. Ponavljam pravo na bojkot je politički legitimno, javnost uvijek cijeni postupanje svih aktera, oni su uvijek dobrodošli kad god odluče da se vrate, jer nas čeka mnogo zajedničkih izazova i očekivanja od domaće i međunarodne javnosti”, kazao je Bečić.

Bečić  kaže i da ne želi da kritikuje opoziciju zbog bojkota Skupštine.

“Ja sam onoga dana kada sam izabran za predsjednika parlamenta obećao da nikada neću kritikovati opoziciju i ako se nekada opredijeli za bojkot. Ja se držim toga i nećete čuti nijedan kritički ton od mene u odnosu na bojkot parlamenta, to je legitmno sredstvo borbe. Oni su dobrodošli u ovaj visoki dom kad god odluče da se vrate i da učestvuju u radu sjednica Skupštine”, saopštio je Bečić nakon današnje sjednice Kolegijuma.

Na Kolegijumu su razmatrana pitanja stalnih delegacija u parlamentarnim tijelima, međunarodnim organizacijama i regionalnim inicijativama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve