Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić: Možda dijalog rezultira potrebom da se osvježi Vlada, rješenje nije u konfrotacijama

Bečića pitali o reakcijama poslanika Demosa Miodraga Lekića koji je premijera Krivokapića juče nazvao političkim klovnom i poručio da mu više ne daje podršku

U prethodnih nekoliko mjeseci imamo eksploziju parlamentarne demokratije u Crnoj Gori i da ono što je nekada bilo nezamislivo danas je zamislivo jer je ovo slobodna i demokratska zemlja, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić upitan o reakcijama poslanika Demosa Miodraga Lekića koji je premijera Zdravka Krivokapića juče nazvao političkim klovnom i poručio da mu više ne daje podršku.

Bečić je kazao da on uvijek poziva na dijalog i da ne smatra da je rješenje u konfrotacijama.

“Rješenje nije ni u rušenju Vlade, rješenje je u razgovoru, u dijalogu, jer ne može biti da je neko stoprocentno u pravu. Dijalog je put da se nađe rješenje i da se nađe sredina, jer status kvo nije rješenje. Rješenje je da se sagleda šta je problematično, a već imamo otvorena kadrovska pitanja unutar same Vlade i rješenje je u razgvoru, tako da ne podržavam isključivost sa bilo koje strane. Ne podržavam konfrontacije između Vlade i dijela parlametnarne većine i ne podržavam nespremnost da se ne razgovara i da se vodi dijalog”, rekao je Bečić.

“Neko sam ko je pobornik umjerenog pristupa, predvodnik partije koja ni jednim potezom nije ucjenjivala, uslovljavala Vladu niti bilo kog svog političkog partnera u parlmentarnoj većini za ovih devet mjeseci, ali hajde da osim konstantne negacije govorimo i o dostignućima skupštine, treba da čujemo ono teško što smo riješili, ono što smo uradili za djecu, radnike i penzionere, crkve i vjerske zajednice…”, kazao je Bečić nakon sastanka sa slovenačkim kolegom Igorom Zorčićem.

Možda, dodaje on, i taj dijalog rezultira potrebom da se osvježi Vlada.

Bečić je nakon sastanka sa Zoričićem kazao da su odnosi između Crne Gore i Slovenije primjer kako treba sarađivati i ići naprijed.

“Imamo velika očekivanja od prdsjedavanja Slovenije Evropskom unijom. Prepoznati su kao iskren partneri i podržavalac integracija Crne Gore i Zapadnog Balkana Evropskoj uniji. Zahvalni smo i na svoj pomoći i sigurni smo da će tako biti i u nardnom periodu”, rekao je Bečić.

Bečić je kazao da integracije nemaju alternativu, ali ni politika mira i saradnja zemalja Zapadnog Balkana ka Evropskoj uniji.

“Faza stagnacije u kojoj se nalazimo treba mora biti iza nas. Prihvatili smo novi pregovarački model iako, da smo sebično gledali, mogli smo da zatvorimo 5, 6 poglavlja za koja smo spremni. Saglasili smo se da odmah rješavamo najteža pitanja u poglavljima 23 i 24.”, zaključuje on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve