Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić: Moramo se ekološki ponašati da bi sačuvali zemlju i njene ljepote za buduće generacije

Lider Demokrata Aleksa Bečić čestitao je, u svoje i ime partije, svim građanima i građankama Crne Gore 5. jun, Međunarodni dan zaštite životne sredine u nadi da ćemo, kako je rekao, opravdati status prve ekološke zemlje u svijetu

Lider Demokrata Aleksa Bečić čestitao je, u svoje i ime partije, svim građanima i građankama Crne Gore 5. jun, Međunarodni dan zaštite životne sredine u nadi da ćemo, kako je rekao, opravdati status prve ekološke zemlje u svijetu.

“Raznolikost flore i faune, reljefa od mora i plaža do brda i planina, bogatstvo rijekama i jezerima čine Crnu Goru jednom od najljepših država na svijetu. Da status ekološke države ne ostane samo slovo na papiru moramo raditi zajedno i spriječiti širenje divljih deponija, devastaciju riječnih tokova, krivolov, ilegalnu sječu šuma, povećati broj reciklažnih centara, smanjiti emisiju štetnih gasova i okrenuti se ka većoj upotrebi obnovljivih izvora energije”, naveo je on.

Prema njegovim riječima, priroda je bila darežljiva prema Crnoj Gori i mi taj dar, kaže Bečić, moramo pažljivo čuvati, odgovorno i ekološki se ponašati da bi “sačuvali svoju zemlju i njene ljepote za buduće generacije da i oni mogu u njima da uživaju”.

“I uvjeren sam da ćemo i u buduće nastaviti sa organizacijom posebnih događaja u čast godišnjica od proglašenja Crne Gore za ekološku državu poput one veličanstvene 30. godišnjice na Žabljaku. Još jednom srećan Međunarodni dan zaštite životne sredine”, zaključio je Bečić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
06.06.2022-12:04 12:04

Sa one grdne nepravde “oko prekrajanja izborne volje građana “ eto LJALJO /druge orjentacije/
brine ga EKOLOGIJA kad to ne brine ZELENE Dritana i URA -še….
Bogami LJALJO aktivan nije mu vise do fotelje , a bogami ni do Nedostojnog da IJE sa njim i da se slika…neki drugi LJALJO jos ako pocne da otima đevojke lid.ure —bice to budućnost za narodni sud…/mir je nasa nacije —pobjede a ne podjele /