Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Bečić: Saopštenje Krivokapića drugi korak ka rekonstrukciji, URA nije zapostavljena

Odgovarajući na pitanje da li će Demokrate predložiti Moma Koprivicu za ministra pravde Bečić je odgovorio da će sve biti plod dijaloga

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić saopštio je danas da je moguć dogovor o rekonstrukciji Vlade, i istakao da u dogovoru ni na jedan način nije izostavljen Građanski pokret URA.

“Sinoćnje saopštenje premijera Zdravka Krivokapića je drugi korak ka rekonstrukciji Valde, nakon zajedničkog saopštenja Demokrata i Demokratskog fronta”, rekao je Bečić na današnjoj konferenciji za novinare organizovanoj povodom godinu dana od formiranja novog saziva crnogorskog parlamenta.

Bečić smatra da parlamenta većina treba da bude osnažena i manjinskim partijama.

On je istakao da resori treba da budu plod dogovora premijera i predstavnika parlementarne većine.

Prema njegovim riječima Demokrate su imale drugačiji pogled kako je trebalo da bude formirana Vlada.

“Mislili smo da niko ne treba biti diskriminisan”, dodao je Bečić.

Na pitanje da li je najava o rekonstrukciji pokazalo da koncept ekspertske Vlade nije dobar Bečić je kazao da za ovih godinu dana su Demokrate bile jedini politički subjekt koji nije ucenjivao.

“Uvijek smo branili Vladu kad god je napadnuta. Sada trebamo da eliminišemo sve nedostake kako bi Vlada trajala do izbora 2024. Naredni izbori će biti 2024. kada im je predviđeno održavanje”, rekao je Bečić novinarima.

O sankcijama Rusiji i povlačenju nezavisnosti Kosova

Bečić je istakao da nema dileme oko toga što je Crna Gora uvela sankcije Rusiji, kao i da neće biti povlačenja priznanja Kosova.

“Sporazum koji smo potpisali je sveto pismo za nas i tu nema rasprave. Na braniku smo sporazuma i bićemo na braniku”, uvjerava on.

Predsjednik Skupštine Crne Gore kaže da je Popis doživljava kao statisticki proces.

“Pozivam sve da na taj način posmatraju stvari”, naglasio je Bečić.

On je kazao i da nikada nije vidio nijednu verziju Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom SPC.

Tužilački savjet

Govoreći o izboru Tužilačkog savjeta Bečić je kazao da je to pitanje dogovora unutar parlamente većine.

“Ovo je poziv svima da efikasno pristupimo ovim procesima. Ako nešto nekome znači ja sam fleksibilan, možemo prvo i o Tužilačkom savjetu, pa o rekonstrukciji Vlade”, kazao je Bečić i naglasio da vjeruje da ćemo imati oba procesa uspješna.

Na pitanje da li će nakon rekonstrukcije Vlade doći do smjene ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina Bečić je naglasio da je to dio razgovora unutar većne.

“Sve bih to ostavio procesu razgovora”, komentarisao je Bečić kratko.

Bečić je podsjetio da su on i Krivokapić na udaru beogradskih tabloida, “zbog sporazuma sa kog nećemo skrenuti”.

Odgovarajući na pitanje da li će Demokrate predložiti Moma Koprivicu za ministra pravde Bečić je odgovorio da će sve biti plod dijaloga.

“Ako svi budu smatrali da za Crnu Goru najbolje da Koprivica bude na tom mjestu, mi ćemo zdušno podržati”, poručio je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sudija
22.09.2021-13:08 13:08

Heeee prolupao Imajući u vidu da parlamentarnu većinu tvori 41 poslanik, oni dolaze iz deset Cetnickih političkih partija.u kojoj nema manjina!

Walter
22.09.2021-13:26 13:26

DA LI JE IZVJESNA IZBORNA VLADA “NACIONALNOG JEDINSTVA” Još uvijek nezvanično: Međunarodna zajednica sugerisala da se konstituiše Izborna vlada “NACIONALNOG JEDINSTVA” .U predlogu u koji su imali uvid najuticajniji politički subjekti sadržano je da bi takva Vlada koju bi vodio DRITAN ABAZOVIĆ-Premijer sa dva podpredsjednika DPS-Zoran Pažin i DF-Milan Knežević predstavljala realnu izbornu i političku volju građana shodno rezultatima od 30.08.2020 god. Ministarstva Sergeja Sekulovića-Policija,Mladena Bojanića-kapitalne investicije,Tamare Srzentić-digitalne tehnologije ostala bi “nerekonstruisana” .Miodrag Lekić bi bio profesionalno i kompromisno rešenje za Ministra inostranih poslova .Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava pripalo bi Genci Nimanbegu,Ekologije i prostornog planiranja i urbanizma Nebojši Medojeviću,Kancelarija… Pročitaj više »