Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić – Maslenikov: Otvoreni dijalog ključ unapređenja odnosa

Konstatovano na današnjem sastanku predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića i ambasadora Ruske Federacije u Crnoj Gori, Vladislava Maslenikova

Otvoreni dijalog je ključ unapređenja odnosa, konstatovano je na današnjem sastanku predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića i ambasadora Ruske Federacije u Crnoj Gori, Vladislava Maslenikova.

“Uz zahvalnost na lijepim željama ambasadora, kao i čestitkama na novoizabranu funkciju, upućenim od strane predsjednice Savjeta Federacije Federalne Skupštine i Predsjednika Državne Dume, Bečić i Maslenikov, razmijenili su mišljenja o aktuelnim pitanjima crnogorsko-ruskih odnosa i naglasili spremnost za unapređenje bilateralne saradnje, uključujući međuparlamentarnu dimenziju. Zajednički je konstatovano da otvoreni dijalog, uz međusobno uvažavanje i poštovanje, vodi unapređenju odnosa”, saopšteno je iz Skupštine.

Ovom prilikom, Bečić pozdravio je napore Ruske Federacije u borbi protiv pandemije kovida-19.

Tokom susreta, Bečić je upoznao ambasadora sa političkim prilikama u našoj zemlji, ističući da je Crna Gora na nedavno održanim parlamentarnim izborima pokazala demokratsku zrelost i iskazao uvjerenje da će u normalizaciji međunarodnih odnosa doprinijeti i parlamentarna diplomatija.

Maslenikov je konstatovao da Crna Gora i Ruska Federacija zaslužuju bolje međudržavne odnose i potvrdio raspoloženje zajedničkim naporima raditi na njihovom jačanju u obostranom interesu građana dvije zemlje.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o značaju unapređenja ekonomske saradnje, naročito u oblastima turizma i investicija, čemu intenzivnija bilateralna saradnja može biti od značajne pomoći.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve