Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić – Lajčak: EU drži otvorena vrata, a Crna Gora ima istorijsku šansu da postane naredna članica

Kako su naveli u saopštenju, Lajčak je poručio da su Demokrate partija koja je potrebna EU partnerima

Crna Gora kao prva buduća članica EU mora biti spremna da sve važne odluke donosi zajedno sa evropskim partnerima, saopštile su Demokrate nakon sastanka Alekse Bečića i Miroslava Lajčaka.

Danas je predsjednik Demokrata imao priliku da se u Bratislavi sastane sa Miroslavom Lajčakom, specijalnim predstavnikom EU. U razgovoru o evropskoj budućnosti Crne Gore, govorili su o šansama i perspektivama Crne Gore, ali i mogućnostima njihovog bržeg ostvarenja.

“Konstatovali su da, u izazovnim vremenima, evropski političari moraju biti spremni na hrabre odluke, koje znače sigurno članstvo Crne Gore u porodici evropskih naroda. Crna Gora kao prva buduća članica EU mora biti spremna da sve važne odluke donosi zajedno sa evropskim partnerima”, nabodi se u saopštenju Demokrate.

“Naš spoljno-politički kurs je kurs naših evropskh susjeda i evropskih prijatelja”, kazao je Bečić u razgovoru sa Lajčakom.

Kako su naveli u saopštenju, Lajčak je poručio da su Demokrate partija koja je potrebna EU partnerima.

“Vi ste, predsjedniče Bečiću, lider evropske partije koja za sebe može reći da je snažna građanska partija, a jake građanske partije trebaju Crnoj Gori i EU partnerima”, zaključio je Lajčak, navode oni.

Evropska unija uporno drži otvorena vrata i čeka očekivane rezultate, jer Crna Gora ima istorijsku šansu da postane naredna članica EU.

“Zato je potrebno pratiti želje građana koji na rekordnom nivou podržavaju evropske integracije, gledati ka budućnosti, a ne prošlosti, jačati građansko društvo, a ne ekstremne nacionalizme, graditi mostove i jačati povjerenje, a ne produbljivati podjele, jer konsenzus oko evropskog puta i društveno-politička stabinost usled brojnih domaćih i globalnih izazova nemaju alternativu. Izazovna vremena i veliki ciljevi traže stabilne, odgovorne i pouzdane aktere i partnere, zaključili su sagovornici u Bratislavi”, piše u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
06.08.2022-16:56 16:56

DAKO mu je “šapnuo “Lajcak da podrži pad ove sramne Vlade…

Ha20
06.08.2022-17:21 17:21

Mnogo lijepih rijeci i pustih zelja. Pitanje je dali ova dvojica zive u nekom paralelnom univerzumu i prave se ludi pa ne vide sta nam se dogadja u Crnoj Gori koja je totalno paralizovana od zla koje nas je snaslo. Ako se uskoro ne preuzmu drasticne mjere da se Crna Gora vrati na pravi kolosjek onda cemo imati vise sansi da postanemo Srbijanska provincija nego EU clanica…………….