Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić – Kurtezi: Evropska perspektiva regiona ostaje prioritet

Prenijevši pozdrave predsjednika države, parlamenta i predsjednika Vlade, Kurtezi je zahvalio Crnoj Gori na solidarnosti i podršci pruženoj nakon zemljotresa koji je prošle godine pogodio ovu zemlju, saopšteno je iz Bečićevog kabineta

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić susreo se danas sa Ridi Kurtezijem, ambasadorom Republike Albanije u Crnoj Gori, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, kao i o evropskoj perspektivi dvije susjedne i prijateljske zemlje. Bečić je kazao da Crna Gora ostaje privržena svom spoljnopolitičkom kursu i da će jačati evroatlantski i evropski put Crne Gore.

Prenijevši pozdrave predsjednika države, parlamenta i predsjednika Vlade, Kurtezi je zahvalio Crnoj Gori na solidarnosti i podršci pruženoj nakon zemljotresa koji je prošle godine pogodio ovu zemlju, saopšteno je iz Bečićevog kabineta.

Izrazio je zadovoljstvo odličnim odnosima dvije države, iskazujući uvjerenje da će Crna Gora i Albanija nastaviti da jačaju saradnju u svim oblastima od obostranog značaja.

“Odnosi između Crne Gore i Albanije su toliko dobri da ih možemo tretirati i kao bratskim, te da ćemo naše prijateljstvo u narednom periodu jačati i unaprjeđivati”, zaključio je Kurtezi.

Sastanak je, između ostalog, bio prilika da sagovornici razmijene mišljenja o nedavno objavljenom godišnjem izvještaju Evropske komisije i Ekonomskom i investicionom planu za Zapadni Balkan, ocijenivši da Evropska komisija ostaje posvećena našem regionu i politici proširenja.

Bečić je iskazao spremnost Crne Gore da afirmiše evropski put Albanije i podijeli iskustvo u procesu pregovaranja sa Evropskom unijom.

Sagovornici su se saglasili da postoji značaj prostora za unapređenje bilateralnih odnosa, čemu doprinos mogu dati dva parlamenta, kroz formiranje grupa prijateljstva. Bečić je upoznao ambasadora sa ključnim prioritetima novog saziva i izrazio zadovoljstvo podrškom predstavnika albanske nacionalne manjine prilikom izbora za predsjednika Skupštine Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve