Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić: Istorijska sloboda od 30. avgusta ne smije biti izgubljena zbog budućnosti Crne Gore

Kako je naglasio ovakvi pomaci i rezultati ostvareni u pomenutom periodu su istorijski

Istorijska sloboda od 30. avgusta ne smije biti izgubljena, i to ne zbog bilo kog pojedinca, fotelje bilo kog čovjeka u Podgorici ili Crnoj Gori, već zbog budućnosti Crne Gore. Zato je, poručio je predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić na Konvenciji u Podgorici, obaveza svih da 23. oktobra izađu na izbore, jer je izlazak na birališta, borba za slobodu, borba za 30. avgust.

,,Zato vas molim da podignemo maksimalno naše kapacitete, pobjeda je sigurna ali nijedna pobjeda, ni u sportu, ni u politici nikada nije došla sama od sebe. Ako ljudi izađu na izbore biće pobjeda, ako neko ostane kući pobjeda će biti upitna. Zato ne mogu da razumijem i neću da prihvatim nijedan razlog kada vidite preko puta sebe, kada vidite Sky aplikacije, kada vidite podatke Europola, kada vidite gdje nam je završio vrh pravosuđa, nema tog razloga koji može nekog da opravda da ostane kući“, kazao je Bečić.

Predsjednik Demokrata je istakao da na tom putu, zajedničke borbe, ,,ne može više biti svejedno ko se glasa“, te da je izlazak na izbore garant sigurnosti buduće pobjede. Bečić je naglasio i da je Demokratska Crna Gora do kraja pokazala doslednost, da je sve obećano i ispunjeno.

,, Neki se danas kite tuđim perijem. Vidim da se diče zakonima, oni koji su, reći ću vam, otvoreno bili protiv njihovog usvajanja, ali važno je da vi znate, da zna Podgorica i da zna Crna Gora. Zahvaljujući ovim poslanicima koji sjede u ovoj sali i koji su autori tih zakona, koji su napisali te zakone – djeca su dobila 1. septembra besplatne udžbenike, sva djeca do 18 godine će dobiti za mjesec dana dječije dodatke, majkama su vraćene naknade. Penzioneri će sada imati minimalnu penziju 253 eura i jednokratnu naknadu do 450 eura. Korisnici staračkih domaćinstava dobili su sto posto veće staračke naknade. Vratili smo i Njegoša tamo đe mu je mjesto, vratili smo mnogo toga, ali da znate da je to urađeno zahvaljujući poslanicima Demokrata i Ujedinjene Crne Gore i onima koji su podržali naše autorstvo“, kazao je Bečić.

Kako je naglasio ovakvi pomaci i rezultati ostvareni u pomenutom periodu su istorijski.

,,Dok je bivši režim zaduživao Crnu Goru, i to tako što nijesu narodu davali, već su državu zaduživali, a sebi punili džepove. Mi smo, sve što smo mogli i što smo znali i umjeli, za ove dvije godine dali narodu“,  rekao je predsjednik Demokrata.

Navodeći da uvijek ima posebnu emociju prema svojoj državi, ali i gradu, čije je kako je kazao dijete, Bečić je podsjetio i da je kao nekadašnji odbornik vodio teške bitke sa tadašnjim gradonačelnikom Podgorice. Podsjetio je da je pobjeda u Podgorici izvojevana 2010. godine i 2014. godine, ,,ali me boli i dan danas što su narodu pobjedu tada oteli klasičnom kupovinom odbornika“.

,, Sjetite se svega toga jer sve to moramo da ispravimo 23. oktobra. Ne može Podgorica, grad koji ima sto miliona budžeta da se zadovoljava šminkanjem, već istinskim razvojem, velikim projektima. Zato idemo ljudi! Idemo Crnogorci, idemo Srbi, idemo Muslimani, idemo Bošnjaci, idemo Albanci, idemo Hrvati, idemo Podgorice, idemo Budvo, idemo Bijelo Polje, idemo Kolašine, idemo svi gradovi, svi ljudi, sve vjere i sve nacije idemo u veliku pobjedu 23. oktobra. Živjela Podgorica, živjela vaša sloga, živjela Crna Gora“, zaključio je Bečić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
sramotnici
29.09.2022-22:35 22:35

Muči tu, lako je bilo podijeliti pare ovog naroda, populisti jedni drski. Izdajnici ste taman koliko i vaši koalicioni partneri DF i Ura. Sjedi dolje!

Crnogorka
29.09.2022-23:10 23:10

Cus cetnickih okupatora -DEMOKRATA-donijeli slobodu CG  pod srpskim zastavama -!Nikad vise okupirat CG vam necemo vise dozvolit da je utirete sad je kraj da OKUPATORE POCERAMO na smetliste gdje im je mjesto -CG ce se brzo oslobodit od SESELJEVACA-DEMOKRATA-I zivjet u slobodi i miru!-ZIVIJO-DPS-DPS-SDP-BS-DP-HRVATSKA-ALBANSKA -KOALICIJE MANJINSKIH NARODA!

RIR
30.09.2022-08:42 08:42

…mali nesoj priča o donesenoj”istoriskoj slobodi”–mlati baš svašta ;vidjeli smo za ove dvije godine ŠTO SU DONIJELI…
donijeli su vece podjele ,kleronacionalizam ,povecali nepotizam ,napravili da ne rade institucije ,procvat četništva a put ka EU potpuno zaustavljen –veliki krivac i saučesnik je partija “demokrate/srpske/…

ADMIR
30.09.2022-12:03 12:03

Pitateli se vi Cetnicki Demokrate kome ste vi donijeli SLOBODU ? Demokrate Koliku mrznju prema CG imate nacionalisticki da ste isti ka Haski Tribunalac Mladic koji je ovako nesto radijo prema BOSNI  90—tih – mrznja vasa CG je sve sto nije Cetnicko -Ni stida ni srama nemate da ste u Herceg Novi-Kotor dje vi vladate zlocin napravili CG-sa dobrodoslicom -SPC-POPA -U SRPSKU CG U SRPSKU BOKU sa svim SRPSKIM obeljezjima ka da je bijo docek u SRBIJI i dje god VLADATE sirite cetnistvo-SESELJEVA SKOLA! -Ovako nesto se nije smjelo ni pomenut a kamoli okitit  za vrijeme DPs-DPS I PONOVO CE BIT AKOBOGDA NAS DRAGI -MILO DJUKANOVIC -DONIJET NAM SLOBODU -SVIH NARODA!!