Nedjelja, 1 Oktobra, 2023
Rubrika:

Bečić i Abazović: Svim privatnicima ćemo pomoći, ali ćemo ući u privatna preduzeća da vidimo da li se poštuju radnička prava

Koalcija ''HRABRO se broji'' u posjeti opštini Rožaje

Svi privatnici su dobrodošli, svim privatnicima ćemo pomoći, ali ćemo ući u privatna preduzeća da vidimo da li se poštuju radnička prava, poručili su Aleksa Bečić i Dritan Abazović sa liste “HRABRO se broji” u toku današnje posjete opštini Rožaje.

“Ove dvije ipo godine su pokazale da sve ono sa čime su vas plašili posljednjih 20 i 30 godina je bila magla politika, je bila politika da bi čuvali svoje stečene limenke, koverte, vjertroelektrane, koncesije, milione, avione. Svađali su vas i plašili samo da bi vas “čerupali”. Ali došlo je vrijeme slobode, ekonomske slobode koju ste osjetili ove dvije ipo godine. Jer ne zaboravite, nijeste prije 30. avgusta ni ovdje u Rožajama imali ni dječije dodatke, ni besplatne udžbenike, ni naknade majkama, ni ovoliko veće plate, ni ovoliko veće penzije, ni 9 puta veće naknade za novorođenu djecu ni duplo veće staračke naknade, ni veće naknade za invalidninu, ni mnogo čega drugoga. Sve je to bilo mnogo manje ili ga nije bilo. Ali je zato bilo za škaljarski klan, za kavački klan, za prvu familiju, za sina prve familije, za sestru prve familije, za brata prve familije i za mnoge druge koji su ušli u politiku sa džemperima i bez ikakvog porodičnog bogatstva”, ističe Bečić u svome obraćanju.

Dodaje da sloboda naroda zavisi od hrabrosti koju u sebi posjeduju građani.

“Hrabri ste samo onoliko koliko ste slobodni. Ako neko izgubi slobodu tu više nema ni hrabrosti. Čim vi dođete do toga da morate nekog da pitate za mišljenje prije nego nešto kažete, tu nema ni hrabrosti ni slobode. Mi služimo samo vama, narodu Rožaja i Crne Gore. Zaštitićemo radničku klasu, niko se sa njima više neće igrati, niko radnike više neće ugnjetavati. Svi privatnici su dobrodošli, svim privatnicima ćemo pomoći, ali ćemo ući u privatna preduzeća da vidimo da li se poštuju radnička prava”, zaključio je nosilac izborne liste ,,Hrabro se broji”, Aleksa Bečić.

Lider Građanskog pokreta URA dr Dritan Abazović naveo je da će fokus 44. Vlade Crne Gore biti na tome da se “oživi sjever države uz pomoć razvojnih projekata”.

On je najavio gradnju velike solarne elektrane na teritoriji Opštine Rožaje, kao i razvijanje novih tehnologija u sferi stočarstva.

,,Osim toga, radićemo i na izgradnji puteva. Za zaobilaznicu je već odvojen jedan dio sredstava, ali se ona mora kompletirati. Važna stavka je i ski centar Hajla, za koji su i ovim budžetom predviđena sredstva. Hajla je skriveni biser Crne Gore, kao i Bogićevica, gdje takođe treba graditi ski centar. Da bismo ih izgradili treba nam bolja regionalna povezanost, prvo sa Kosovom, treba da osposobimo put koji sada nije u funkciji, a postoji. Kroz EU fondove, možemo zajedno izgraditi i dugo spominjani tunel. Uz izgradnju autoputa i tunela Lubnice koji povezuje Kolašin i Andrijevicu, ovaj kraj će zaživjeti. Cilj je da se otvaramo ka drugima, to je velika perspektiva za biznis”, naveo je Abazović.

Lider URE predložio je i rješenje za Gornji Ibar, koje podrazumijeva uklanjanje objekata u ruševnom stanju u centru Rožaja i izgradnju, po želji Rožajaca i Rožajki, novog kvarta na tom mjestu.

,,Mi ćemo od Rožaja napraviti mjesto u koje se dolazi, a ne iz kojeg se odlazi. Priče o tome da se narušava građanski karakter ne stoje, i to se pokazalo u prethodnom periodu. Naš cilj je građanska Crna Gora u Evropskoj uniji. ,,Hrabro se broji” ostvariće odličan rezultat i nastaviti vrijedno da radi kao glavni stub sljedeće, stabilne, evropske Vlade. Treba da iskoristimo naše resurse, sačuvamo šume i razbijemo monopole. Mi ne pričamo bajke, već predlažemo realna rješenja”, zaključio je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Samid
30.05.2023-14:38 14:38

Lazovima nema mjesta vise nidje u CG -Prevara jedanput -dvaput -triput e nececete vise kraj vase poseasti samo za svoj dzep -i ono sto je ucinjeno za Crkvu i izgradili Rozajci nijeste osudili a ne da im sto pomognete -!!Lazete da moze iko Rozajce plasit a vasa poremecena psihicka bolest MRZNJE PREMA  DPS  TO JE VAS PROBLEM- ROZAJCI SU DOCEKIVALI GOS DJUKANOVICA SA CVIJECEM I PJESMOM A VAMA OKRECU LEDJA DA VAS NE GLEDAJU !!-

Milhhh
30.05.2023-14:52 14:52

Dva nesoja koja su se pljuvala