Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić – Fijalka: Nova parlamentarna većina jačaće dosadašnje spoljnopolitičko opredjeljenje

Konstatujući da dvije prijateljske zemlje imaju brojne mogućnosti za produbljivanje saradnje, predsjednik Bečić se osvrnuo na dosadašnju uspješnu bilateralnu komunikaciju i izrazio zadovoljstvo činjenicom da su odnosi dvije zemlje bez otvorenih pitanja

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić sastao se danas sa otpravnicom poslova Ukrajine u Crnoj Gori, Natalijom Fijalkom.

Konstatujući da dvije prijateljske zemlje imaju brojne mogućnosti za produbljivanje saradnje, predsjednik Bečić se osvrnuo na dosadašnju uspješnu bilateralnu komunikaciju i izrazio zadovoljstvo činjenicom da su odnosi dvije zemlje bez otvorenih pitanja, saopšteno je iz Skupštine.

”On je iskazao spremnost za dalje unapređenje odnosa, čemu poseban doprinos pružaju počasni konzulati.

Tokom sastanka razmijenjena su mišljenja o aktuelnim političkim prilikama u Crnoj Gori i Ukrajini, uz ocjenu da će naša zemlja nastaviti da pruža podršku Ukrajini na evropskom i evroatlantskom putu.

Otpravnica poslova Natalija Fijalka je istakla da je ukrajinska strana veoma zainteresovana za intenziviranje odnosa sa Crnom Gorom i izrazila očekivanje da će zajednički doprinijeti snaženju saradnje parlamenata, u čemu će posebnu ulogu imati buduća grupa prijateljstva Skupštine Crne Gore sa ukrajinskim parlamentom”,navedeno je u saopštenju.

Bečić je podsjetio da u Crnoj Gori postoji jasan cilj i konsenzus oko evropskih integracija i naglasio da će nova parlamentarna većina raditi na jačanju dosadašnjeg spoljnopolitičkog opredjeljenja, dodaju iz Skupštine.

“Sagovornici su razmijenili mišljenja o značaju afirmacije saradnje u oblastima od obostranog interesa”, zaključeno je u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve