Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić, Đurović i Brđanin položili vijence na Lazinama

Povodom obilježavanja Dana državnosti – 13. jula, predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, načelnik Generalštaba brigadni general Milutin Đurović i direktor Uprave policije Zoran Brđanin, položili su vijenac na spomenik na Lazinama, u Danilovgradu

Povodom obilježavanja Dana državnosti – 13. jula, predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, načelnik Generalštaba brigadni general Milutin Đurović i direktor Uprave policije Zoran Brđanin, položili su vijenac na spomenik na Lazinama, u Danilovgradu.

Bečić je rekao da svakog 13. dana u julu cijela Crna Gora slavi slobodu i antifašizam.

– Štaviše, dozvolite mi da budem neskroman, pa da kažem da je 13. jul, kao dan prvog ustanka protiv fašizma, svojevrstan podsjetnik na to da je teritorijalno mala, ali vječno ponosna Crna Gora cijeloj Evropi na djelu pokazala šta se sve može postići, ako te nosi hrabrost i makar samo jedna odluka – da se ne daš u lance vezati – naveo je Bečić.

Istakao je da ne postoji drugi datum u našoj istoriji koji je toliko dugo i tako složno slavljen kao što je to 13. jul.

– Crna Gora je 13. jula nezavisna, građanska i evropska država. Crna Gora je 13. jula država socijalne pravde i jednakosti. Crna Gora je 13. jula država međunacionalnog i međuvjerskog sklada i suživota. Crna Gora je 13. jula država slobodnih pojedinaca koji njeguju univerzalne vrijednosti. Crna Gora je 13. jula zemlja pomirenih ljudi. Crna Gora je 13. jula država slobode vjeroispovijesti. Crna Gora je 13. jula država u kojoj ljudi žive i ginu za svoju zemlju – istakao je Bečić.

Crna Gora se, dodaje, klanja učesnicima Trinaestojulskog ustanka.

– Crna Gora se klanja borcima i herojima, Crna Gora se klanja svima koji su pali da bi ona živjela – kazao je predsjednik Bečić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Bečić, Đurović i Brđanin položili vijence na Lazinama – CG Vijesti
13.07.2021-14:13 14:13

[…] Aktuelno […]

armagedon
13.07.2021-19:01 19:01

Što dočekaše Lazine, da vijenac polažu nastavljači ideja kleronacionalista i četnika? Na tom spomeniku je ime moje rođene tetke, mlade partizanke… Slava junacima antifašistima! A ovi što sad polažu vijence…ne treba im ništa vjerovati…sem ako se ikad dozovu.