Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić zahvalio Đukanoviću: Interes građana i razvoja građanske Crne Gore je jedini zadatak upravljanja državom

Predsjedniku Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću stižu čestitke povodom naimenovanja za predsjednika crnogorskog parlamenta

Predsjedniku Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću stižu čestitke povodom naimenovanja za predsjednika crnogorskog parlamenta.

Čestitku je uputio predsjednik Crne Gore Milo Đukanović. Bečić je zahvalio predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću na čestitki povodom izbora za predsjednika crnogorskog parlamenta.

“Zahvaljujem Vam na čestitki sa najboljim željama povodom izbora za predsjednika Skupštine Crne Gore. Interes građana i daljeg ekonomskog i moralnog razvoja demokratske građanske, evropske i evroatlantske Crne Gore, u narednom periodu mora biti ne samo prioritet, već jedini zadatak upravljanja državom na svim nivoima. Uvjeren sam da će svi poslanici u najvišem zakonodavnom domu pokazati odgovornost i spremnost na konstruktivnu saradnju i dijalog, u skladu sa očekivanjima građana koji su nam na izborima ukazali povjerenje”, naveo je Bečić.

Prema njegovim riječima u ovom zdravstveno, socijalno i ekonomski izuzetno zahtjevnom periodu za Crnu Goru, potrebno je da kao društvo pokažemo potrebnu zrelost za pružanje kvalitetnog odgovora ovim izazovima.

“Biće to takođe za sve grane vlasti jasan pokazatelj iskrene volje za saradnju. U skladu sa svojim dosadašnjim političkim djelovanjem, i na funkciji predsjednika Skupštine Crne Gore biću otvoreni promoter kulture dijaloga, međusobnog uvažavanja i poštovanja”, zaključio je Bečić.

Čestitike su iz regiona uputili predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, ambasador Ruske Federacije u Crnoj Gori Vladislav Maslenikov, predsjednici političkih subjekata iz zemlje i regiona, prestolonasljednik Aleksandar, kao i brojna udruženja. Čestitku je uputio i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

“U pismima Bečiću, pored čestitki na izbornoj podršci građana i konstituisanju 27. saziva Skupštine Crne Gore, izražavaju se želje za dobrom saradnjom, u interesu sveukupnih odnosa parlamenata, drugih institiucija i država u čije ime su pisma upućena”, navedeno je u saopštenju.

U svojim odgovorima, Bečić ističe da će demokratske vrijednosti dijaloga, poštovanja različitosti, tolerancije koje baštini u svom političkom djelovanju, nastaviti još posvećenije da promoviše kao predsjednik Skupštine Crne Gore, na šta ga dodatno obavezuje veliko povjerenje građana koji su na proteklim izborima pokazali spremnost za promjene i demokratizaciju Crne Gore.

„Parlamenti, kao institucije direktno izabranih predstavnika građana, imaju dodatnu odgovornost da kroz dijalog razmjenjuju ideje i kreiraju politike koje utiču na život svakog čovjeka. Uvjeren sam da saradnja na svim nivoima predstavlja cilj regiona Zapadnog Balkana koji dijeli zajedničko geografsko i kulturno nasljeđe, u čemu će Skupština Crne Gore dati svoj puni doprinos.

Iz Skupštine podsjećaju da su juče čestitke između ostalih uputili i stalna predstavnica UNDP u Crnoj Gori Danijela Gašparikova, kao i predsjednik Državnog zbora Republike Slovenije Igor Zorčič.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve