Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić: Deklaracija značajna pretpostavka ubrzanja evropskih integracija

Potreba saradnje među zemljama Zapadnog Balkana, ključna je poruka koju je predsjednik Bečić uputio u Briselu

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, nakon završenog Samita predsjednika Evropskog parlamenta i predsjednika parlamenata država Zapadnog Balkana u Briselu, saopštio je da je Zajednička deklaracija koju su učesnici usvojili podsticaj uspostavljanju boljih odnosa među zemljama regiona, kao značajna pretpostavka ubrzanja evropskih integracija.

“Zahvalnost evropskim institucijama zbog upućene pomoći sanacije posljedica pandemije kao i na Ekonomsko-investicionom planu dokaz su da je politika proširenja među prioritetima EU.

Potreba saradnje među zemljama Zapadnog Balkana, ključna je poruka koju je predsjednik Bečić uputio u Briselu, sa pozivom da parlamentarna diplomatija doprinese da parlamenti imaju centralnu ulogu u procesu proširenja.

On se osvrnuo i na sve ono što su ocjene iz Rezolucije Evropskog parlamenta o Crnoj Gori, kojima su prepoznati i pozdravljeni osnaživanje transparentnosti i otvorenosti Skupštine u prethodnih devet mjeseci, kao i unapređenje njene kontrolne i nadzorne uloge”, navodi Bečić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve