Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić: Čvrsta opredijeljenost Crne Gore da bude pouzdan i kredibilan partner NATO-a

''Činjenica da Crna Gora aktivno učestvuje u mirovnim misijama, ispunjava sve međunarodno preuzete obaveze i našom podrškom po prvi put izdvaja dva odsto BDP-a za odbranu poštujući NATO standarde, potvrđuje čvrstu opredijeljenost Crne Gore da bude pouzdan i kredibilan partner Sjevernoatlantskog saveza''

Demokratska Crna Gora kao građanska, evropska i evroatlantska partija, bez obzira da li je u ulozi vlasti ili opozicije, svojim djelima a ne samo riječima potvrđuje privrženost navedenim principima, kazao je predsjednik te partije Aleksa Bečić tokom radne posjete Vašingtonu sa Kami Vitmer, direktoricom Kancelarije za evropsku bezbjednost i politička pitanja u Stejt dipartmentu.

“Dosljednost našeg spoljno-političkog kursa potvrdili smo prilikom svih izjašnjavanja u crnogorskom parlamentu, posebno vodeći računa o evropskim integracijama i jačanju partnerstva u okviru NATO saveza. Činjenica da Crna Gora aktivno učestvuje u mirovnim misijama, ispunjava sve međunarodno preuzete obaveze i našom podrškom po prvi put izdvaja dva odsto BDP-a za odbranu poštujući NATO standarde, potvrđuje čvrstu opredijeljenost Crne Gore da bude pouzdan i kredibilan partner Sjevernoatlantskog saveza”, naglasio je Bečić.

U svijetlu aktuelne energetske krize, Bečić je posebnu pažnju posvetio važnosti  energetske nezavisnosti Crna Gore govoreći o ogromnim potencijalima kada je riječ o valorizaciji solarnih, vjetro i hidro potencijala.

Poželivši srdačnu dobrodošlicu u Vašingtonu Bečiću i saradnicima, direktorica Vitmer je izrazila zadovoljstvo jedinstvom i savezništvom NATO članica u svim teškim i izazovnim vremenima.

Ona se posebno zahvalila na doprinosu jačanja našeg savezništva slanjem crnogorskih vojnika u NATO misije, odlukama o pristupanju Švedske i Finske NATO-u, usvajanju Rezolucije o osudi ruske agresije na Ukrajinu, ocijenivši to kao veoma važnu potvrdu našeg Sjevernoatlantskog partnerstva.

“Članice NATO-a moraju postati otporne na hibridne ratove, sajber kriminal i sve druge izazove na čemu se uporno i u kontinuitetu radi sa svim zemljama članicama NATO”, zaključila je ona.

Predsjednik Bečić sa saradnicima tokom službene posjete Vašingtonu  obavio je niz sastanaka i sa drugim visokim zvaničnicima, čime se nastavljaju snažne međunarodne aktivnosti Demokrata kao dodatna potvrda uvažavanja naše politike od strane međunarodnih partnera.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Anonim
01.02.2023-11:41 11:41

Ne bu..li Kraljeviću Marko

RIR
01.02.2023-16:42 16:42

…lijepo je viđeti đe se nasi /mnogobrojni/političari sastaju sa USA zvaničnicima ALI nije lijepo kao Bečić po izjavama , iz naslova sa zvaničnicima,jedno tamo priča potpuno suprotno radi u CG -nesto sto nema sa izjavama ,blage veze…užas !
pun je EU integracija ,evroatlanskim integracijama ,afirmišu građanski koncept ,pomirenje isl. —lažovi -demokrate -četnici -ss klerofaš.podržavaoci …