Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić ćuti o Krivokapićevom ponižavanju Skupštine!

Usta predsjednika Skupštine, utisak je, puna su legalizma i demokratije... dok ga okonosti ne prisile da bira između partijskog i javnog interesa. Tada Aleksa Bečić bira ono što smatra dobrim za Demokrate- po cijenu ponižavanja Skupštine

Skupština CG izglasala je krajem decembra interpelaciju za smjenu troje ministra. Premijer Krivokapić, međutim, odbija da ih smijeni, piše Antena M.

Zato smo pitali predsjednika Skupštine Aleksi Bečiću da li kao prvi čovjek tijela koje bira Vladu i kontroliše njen rad, smatra takav potez premijera nepoštovanjem parlamenta?

Odgovor na pitanje koje smo poslali u četvrtak još nijesmo dobili! Podsjetimo, Aleksa Bečić rado i često pohvali se transparentnošću rada Skupštine i tu “vrlinu” ne propusti da poveže sa svojim dolaskom na čelo parlamenta.

Iako odluka Skupštine o intepelaciji nije obavezujuća za Vladu, zanimalo nas je još i da li će se, kao predsjednik Skupštine, ali i stranke koja insistira na poštovanju volje naroda, a imajući u vidu da su poslanici upravo iskaz volje građana, javno odrediti prema odluci Premijera da ignoriše volju većine poslanika u Skupštini CG?

Odgovor na to pitanje – takođe nijesmo dobili!

Podsjetimo predsjednik SNP-a Vladimir Joković govoreći o Krivokapićevom odbijanju da potpiše smjenu tri ministra, kaže da je ta odluka premijera neprihvatljiva.

Naglašava da je parlamentarna demokratija najveće demokratsko dostignuće te da ko se o to ogluši, taj nije demokrata i nema demokratske kapacitete.

I poslanica GP URA Božena Jelušić ocijenila je da je odbijanje Krivokapića da potpiše smjenu tri ministra  nepoštovanje većinske odluke parlamenta.

“Ja na osnovu činjenica i stanja u obrazovnom sistemu, nijesam mogla drugačije sem da glasam za smjenu ministarke prosvjete, nauke kulture i sporta Vesne Bratić, koja je ne samo svojom krivicom nego i sistemskom greškom i glomaznošću Ministarstva, objektivno dobila zatadak koji je neostvariv. Na kraju krajeva, nije riječ samo o jednoj ministrici već o izvjesnom broju ministara koji su imali nedovoljan broj glasova u parlamentu. To sve navodi na pomisao da bi trebalo razmisliti o ukupnoj situaciji u Vladi”, kaže Jelušić.

Usta predsjednika Skupštine, utisak je, puna su legalizma i demokratije… dok ga okonosti ne prisile da bira između partijskog i javnog interesa. Tada Aleksa Bečić bira ono što smatra dobrim za Demokrate- po cijenu ponižavanja Skupštine.

IzvorAntenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL- crnogorska oslobodilačka liga
17.01.2022-11:13 11:13

Žuta tačkica…

djilkos
17.01.2022-11:35 11:35

Vi njega shvatate ozbiljno? stvarno? i jos ovo sto radi nasoj drzavi kod grckog popa?