Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić: Crna Gora ostaje posvećena reformskom procesu za demokratski napredak

Jedan od ključnih prioriteta njegovog mandata, kako je rekao, su sveobuhvatne reforme izbornog zakonodavstva.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić uputio je čestitke novoimenovanoj generalnoj sekretarki OEBS-a Helgi Šmid, direktoru Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava ODIHR-a Mateu Mekaćiju, visokom komesaru OEBS-a za nacionalne manjine Kairatu Abdrakhmanovu i predstavnici OEBS-a za slobodu medija Mariji Terezi Ribeiro.

U upućenim čestitkama predsjednik Skupštine je izrazio otvorenost i spremnost za unapređenje saradnje sa crnogorskim zakonodavnim domom, uz posebnu zahvalnost na doprinosu koji OEBS u kontinuitetu pruža Crnoj Gori kao strateški partner u konsolidaciji demokratije i bezbjednosti.

“Kao prva žena imenovana na ovu značajnu poziciju, duboko sam uvjeren da će Vaše bogato diplomatsko i profesionalno iskustvo doprinijeti stabilnom vođstvu, predanoj saradnji i produktivnom radu organizacije u ovim izazovnim vremenima za međunarodne odnose. Skupština Crne Gore sa zadovoljstvom nastavlja dobro uspostavljenu saradnju sa OEBS-om i realizaciju važnih projekata sa Misijom OEBS-a u Podgorici“, naveo je Bečić u čestitki generalnoj sekretarki Šmid.

Jedan od ključnih prioriteta njegovog mandata, kako je rekao, su sveobuhvatne reforme izbornog zakonodavstva.

“To će, nadam se, biti proces naše bliske saradnje u vremenu koje dolazi. Crna Gora ostaje posvećena vrijednostima OEBS-a i spremna je da nastavi reformski proces relevantan za demokratski napredak“, istakao je Bečić u čestitki direktoru ODIHR-a.

On je predstavnici za slobodu medija i visokom predstavniku za nacionalne manjine, poručio da je Crna Gora posvećena vrijednostima OEBS-a i poželio uspjeh u daljem radu na značajnim pitanjima iz njihove oblasti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve