Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Bečić: Crna Gora ima stoprocentnu usklađenost vanjske politike sa politikom Evropske unije

Direktor Kancelarije za Evropsku uniju i regionalne poslove u Stejt dipartmentu Robert Li istakao je da su borba protiv organizovanog kriminala i korupcije i borba za vladavinu prava uvijek složeni i teški procesi, ali su ujedno i važni zbog evropske i evroatlantske budućnosti Crne Gore

Predsjednik i poslanik Demokrata, Aleksa Bečić i predsjednik Kluba poslanika Boris Bogdanović, u nastavku radne posjete Vašingtonu sastali su se u Sjedinjenim Američkim Državama sa Admirom Muzurovićem, direktorom za Zapadni Balkan u Savjetu za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće (NSC) i direktorom Kancelarije za Evropsku uniju i regionalne poslove u Stejt dipartmentu, Robertom Lijem.

“Bečić je kazao svojim sagovornicima da je Crna Gora jedna od rijetkih zemalja kandidata koja ima stoprocentnu usklađenost vanjske politike sa vanjskom politikom Evropske unije, dok Evropska unija u Crnoj Gori uživa nepodijeljenu podršku više od 80 odsto stanovništva, što je rekord na Balkanu, prema svim relevantnim istraživanjima javnog mnjenja koji se sprovode u zemlji”, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Bečić je posebno naglasio da Crna Gora nema otvorenih pitanja sa svojim susjedima koji joj mogu odmoći na njenom evropskom putu i dodao da je članstvo Crne Gore u EU i NATO ključna pretpostavka njenog ekonomskog razvoja, sigurnosti, bezbjednosti, kao i daljeg demokratskog razvoja i sveukupnog napretka. Kad god smo bili ujedinjeni sa našim evropskim i evroatlantskim partnerima svi izazovi su bili rješivi, kazao je Bečić Liju i Muzuroviću.

,,Vrijednosti za koje se zalaže Demokratska Crna Gora su apsolutno kompatibilne sa vrijednostima naših EU i zapadnih partnera i sa njima nema kompromisa”, istakao je Bečić.

On je posebno naglasio da je izbor svo četvoro sudija Ustavnog suda jedini put ka punoj funkcionalnosti Ustavnog suda, gdje će Demokrate kao i do sada dati svoj ključni doprinos, jer je deblokada Ustavnog suda prioritet svih prioriteta.

Direktor Kancelarije za Evropsku uniju i regionalne poslove u Stejt dipartmentu Robert Li istakao je da su borba protiv organizovanog kriminala i korupcije i borba za vladavinu prava uvijek složeni i teški procesi, ali su ujedno i važni zbog evropske i evroatlantske budućnosti Crne Gore.

“Hvala Crnoj Gori za podršku Ukrajini. Pokazali ste u ključnim i teškim vremenima da ste pouzdan i kredibilan NATO partner”, kazao je Li Bečiću.

Direktor za Zapadni Balkan u Savjetu za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće Admir Muzurović kazao je da je ohrabren istrajnošću naše zemlje u procesu donošenja svih odluka koje proističu iz članstva Crne Gore u NATO, te naglasio da je važno da Crna Gora nastavi da ispunjava i obaveze koje proističu iz Ugovora o stabilizaciji i pridruživanju, kako bismo proces pristupanja EU što prije doveli do kraja.

Očekujemo da Crna Gora političke i institucionalne izazove riješi dijalogom na demokratski i odgovoran način, kazao je Muzurović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
30.01.2023-12:27 12:27

Bečić je uvijek bio pozer, prazni logorejac, glumac na političkoj sceni i beskrajno drski, beskrupulozni neistinoljubac. Šampion je u gaženju važečih zakona i ekspresnom donoošenju neustavnih zakona kojima sprovodi svoje planove, ubitačne za Crnu Goru. A ovo za Evropu i usklađenost sa Evropom je vrhunska LAŽAVINA sa predumišljajem.. OPREM DOBRO BEČIĆ!

Anonim
30.01.2023-12:59 12:59

Ružno i štetno je izgovarati očigledne neistine

RIR
30.01.2023-17:32 17:32

…kako zvani Ljaljo “izmjeri” ove procente uskladjenosti spoljne politike sadasnje vlasti–bas interesantno…!?napolje ,van CG toliko laži zašto se oni KAO zalažu…a ustvari ovdje kuci sve suprotno…dali diže glas protiv zabrane “jotovane verz.CG jezika”protiv pozivanja njegove koleginice CB.NELE S.V.i drugih stvari vezanih oko sadasnjih problema u CG —NIKAD reakcije !- nemoze je ni biti kad” ije”sa nedostojnim popom kad sve glasa kao i DF –ustvari nema” D”od Demokratske stranke kad je u usnovi lazni sadasnji naziv četničke družine…interesne grupe srbije!