Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Bečić čestitao Dan unutrašnjih poslova

''Uzvišeni poziv koji obavljate žrvrtvujući svoje živote za dobrobit i sigurnost naših građanki i građana, vrijedan je divljenja''

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, uputio je čestiku ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću, direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu i svim pripadnicama i pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije Crne Gore povodom 2. oktobra – Dana unutrašnjih poslova.

„Uzvišeni poziv koji obavljate žrvrtvujući svoje živote za dobrobit i sigurnost naših građanki i građana, vrijedan je divljenja. Samo posvećenim i profesionalnim odnosom vaših pripadnica i pripadnika, u službi svih građana Crne Gore, gradite primjer sigurnosti i predstavljate garanciju mira i poštovanja ustavnih načela naše države”, izjavio je Bečić.

On je podsjetio da se uloga čuvara države i njenih demokratskih vrijednosti mora ogledati u kontinuiranoj borbi protiv svih vidova kriminaliteta, a ponajviše protiv organizovanog kriminala i korupcije kao suštinskoj prepreci daljem napretku Crne Gore na evropskom putu.

Bečić je dodao kako je uvjeren da Crna Gora posjeduje znanje, volju i potrebne kapacitete za vođenje odlučne i reformske borbe sa organizovanim kriminalom i korupcijom, a da uspostavljanje vladavine prava garantuje dalji i efikasniji razvoj naše države na evropskom i evroatlanskom kursu.

“Sa mjesta predsjednika najvišeg zakonodavnog doma u zemlji poručujem da se radujem promjeni političke klime i smanjenju atmosfere straha i zloupotrebe u redovima policijskih službenika, te da će svaki pokušaj politizacije naših snaga bezbjednosti u cilju zaštite pojedinačnih i partijskih interesa naići na oštru reakciju. Takođe, čvrsto sam uvjeren da će unaprijeđenje uslova rada i podizanje životnog standarda pripadnicama i pripadnicima unutrašnjih poslova, biti stalni prioriret“, poručio je predsjedik Skupštine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve