Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić čestitao Dan opštine Gusinje: Najmanja i prirodom najljepša opština, zaslužuje da se u nju što više dolazi, vraća i ostaje

''Predsjednici Opštine, Aneli Čekić, predsjedniku Skupštine opštine, gospodinu Bujaru Hasanđekaju, i svim građankama i građanima srdačno čestitam 5. jul, Dan opštine Gusinje, nesumnjivo uvjeren da jedna od najmanjih, ali i prirodom najljepših opština zaslužuje da se u nju što više dolazi, da joj se vraća i da se ostaje u njoj'', poručio je Bečić

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić u ime partije i u svoje  ime, uputioje čestitku povodom Dana opštine Gusinje.

“Predsjednici Opštine, Aneli Čekić, predsjedniku Skupštine opštine, gospodinu Bujaru Hasanđekaju, i svim građankama i građanima srdačno čestitam 5. jul, Dan opštine Gusinje, nesumnjivo uvjeren da jedna od najmanjih, ali i prirodom najljepših opština zaslužuje da se u nju što više dolazi, da joj se vraća i da se ostaje u njoj”, poručio je Bečić.

On je istakao da potencijal za razvoj gusinjskog kraja, koji se neizostavno vezuje za prirodna bogatstva – šume i vode, ali i, s tim u vezi, ponudu specifičnih vidova turizma, koji predstavljaju komparativnu prednost u ovom dijelu Evrope, mora biti predmet brižljivo osmišljenog plana i njegove dosljedne realizacije, kako bi valorizacijom pomenutih resursa konkretni benefiti stigli do svakog stanovnika Gusinja.

“Pregnuća i lokalnih vlasti i onih koji na državnom nivou nose svoj dio odgovornosti, saglasno odgovarajućim nadležnostima, moraju biti veća i istrajnija, kako gusinjska opština nikada više ne bi bila sinonim za iseljavanje i rasadnik građana nekih zapadnih država. Da se to više ne bi događalo, komunalna, putna, sportska, kulturna i uopšte društvena infrastruktura mora biti na mnogo višem nivou – dakle, potrebno je da se obezbijede makar osnovni uslovi za normalan život i rad, što će biti dobra osnova i za dinamičniji privredni rast i razvoj, privlačenjem investitora i turista.

U to ime, a uz želju da i Gusinje osjetno postane svjesno svih koristi prvo puta, a vjerujemo uskoro i učlanjenja naše države u Evropsku uniju, još jednom, čelnicima lokalne samouprave i svim Gusinjankama i Gusinjanima čestitam 5. avgust, Dan opštine”, navodi se u čestitki predsjednik Demokratske Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve