Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić će otvoriti izložbu povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta

Otvaranju izložbe koja će biti upriličena, u četvrtak, 27. januara 2022. godine, u holu Skupštine sa početkom u 12 sati, prethodiće sastanak predsjednika Skupštine sa predsjednicom Jevrejske zajednice i vrhovnim rabinom Crne Gore, Lucianom Mošom Prelevićem

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić i predsjednica Jevrejske zajednice Crne Gore Nina Ofner Bokan, otvoriće izložbu slika akademskog slikara Nikole Kovačevića organizovanu povodom obilježavanja 27. januara Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

Otvaranju izložbe koja će biti upriličena, u četvrtak, 27. januara 2022. godine, u holu Skupštine sa početkom u 12 sati, prethodiće sastanak predsjednika Skupštine sa predsjednicom Jevrejske zajednice i vrhovnim rabinom Crne Gore, Lucianom Mošom Prelevićem.

Ovom prilikom, predsjednik Skupštine i predsjednica Jevrejske zajednice, simbolično će zapaliti šest svijeća, u znak sjećanja na 6.000.000 stradalih, nakon čega će uslijediti minut ćutanja za sve žrtve Holokausta.

”Crna Gora se poštovanjem ovog važog datuma pridružuje skoro stotini zemalja širom svijeta koje nizom događaja obilježavaju ovaj datum, sa ciljem podsjećanja na žrtve, ali i sprečavanje bilo kakvog budućeg izražavanja netolerancije ili nasilja, usmjerenog ka etničkim ili religijskim manjinama”, navode iz Skupštine Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Petnjica
27.01.2022-02:16 02:16

SESELJEVI CETNICKI DEMOKRATE Svak svog zaposljavao 4 razreda osnovne skole stocar brat Dragana Bojovića – Radovan sad je sekretar u Ministarstvu ekologije, unistili sve cega su u SAPE ugrabili Amfilojihevi cetnici ministri ocupali su CG ka hijene les !Sad oce da formiraju manjinsku vladu od 8 poslanika Pomahnitali 100% njima lijeka nema – na protestu ni 40 cetnika nema lDemokrate tako da vam je kraj karijere pakujte kofere i na azil kod Vucica -.prdara u Spuz im ne gine veliki lopovluk i zlo ste nacinjeli CG!!