Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Bečić: Balkan je bure baruta jer pojedine političke elite tako žele

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić, potpredsjednica Zdenka Popović, generalni sekretar Boris Bogdanović i Vladimir Pavićević predsjednik Crnogorske, gostovali su na 9. Kongresu Partije demokratskog progresa u Banjaluci

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić, potpredsjednica Zdenka Popović, generalni sekretar Boris Bogdanović i Vladimir Pavićević predsjednik Crnogorske, gostovali su na 9. Kongresu Partije demokratskog progresa u Banjaluci.

Bečić na 9. Kongresu Partije demokratskog progresa u Banjaluci

Bečić je pozdravio učesnike Kongresa, podsjetivši da je PDP, posebno kao članica EPP partnerska stranka Demokratskoj Crnoj Gori.

Poželjevši srećan rad, čestitajući veliki jubilej, 20 godina postojanja, Bečić je prenio prijateljske pozdrave iz Podgorice i Crne Gore prijateljima u Banja Luci, Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

“Mi smo, za razliku od vas, mlada partija, partija nastala prije pet godina, ali partija koja je za kratko vrijeme uspjela da izraste u veoma respektabilan politički subjekt, stranku koja je pobijedila Đukanovićev režim u Budvi, Kotoru, Herceg Novom, Beranama, Tuzima, a uskoro ćemo i nakon 30 godina poslati najdugovječniji diktatoriski režim u Evropi u političku prošlost”, rekao je Bečić.

Aleksa Bečić

On se osvrnuo i na aktuelnu situaciju na Balkanu.

“Često čujete da je Balkan trusno područje? Balkan je bure baruta? Znate li zbog čega? Zato što pojedine političke elite koje upravjaju procesima tako žele. Zato što njima tako odgovora. Zato što se iza svakog profesionalnog nacionalzima kriju lopovluk i degradacija društva. Zato što uvijek brane državu od nas čiji su je preci stvarali i koji je vole iznad svega, samo zato što nećemo sa njima u krađu i rasprodaju. Zato što su ideološke, nacional-vjerske utakmice jedine utakmice na svijetu u kojima dobijaju svih koji igraju, mislim na lidere, a gube svi koji gledaju, mislim na narod, bez obzira za koga su navijali. Zato što se iza profesionalnih velikosrba, velikocrnogoraca, velikoalbanaca, velikobošnjaka, velikohrvata, krije jedno ime, a to su velikoprofiteri i zato smo im problem mi koji želimo pomirenje, želimo slogu, koji želimo mir, koji želimo ekonomsku, pravnu i moralnu obnovu naših društava, naših država i naših zajednica!”, kazao je Bečić.

Dalje navodi da nema tog bratstva u kome su svi dobri ili loši.

“A kamoli vjere ili nacije, ima i ovih i onih, ljudi se dijele na ljude i one druge, zato svak onaj kome nije brat i iskreni Crnogorac, i iskreni Srbin, i iskreni Bošnjak, i iskreni Albanac, i iskreni Hrvat, i iskreni Makedonac, nije ni moj brat. Zato hajde da udružimo regionalne zdrave, proigresivne snage, hajde da udružimo one koji hoće da rade za narod, hajde da svi odvojimo žito od kukolja, hajde da vratimo Balkan gdje je nekad bio – mjesto sloge, mjesto rada, stvaranja, mjesto srećnog života, opstanka mladih, mjesto budućnosti! U vama imamo partnera to znam, idemo dalje da širtimo ovu veliku regionalnu pojedničku koaliciju, koalicju budućnsoti, koaliciju nade, koaliciju spasa!”, bio je Bečićev zaključak.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve