Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić: Andrijevica zaslužuje da se iskoriste njeni veliki potencijali

''Gdje god da budem, na kojoj god poziciji, u vlasti ili opoziciji, učiniću sve da i vasojevićki kraj i cijela Crna Gora stekne konkretne benefite od našeg, vjerujem, skorog učlanjenja u Evropsku uniju, kojem Demokrate snažno streme'', naveo je Bečić

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić čestitao je Dan opštine Andrijevica.

“U ime Demokratske Crne Gore i svoje ime, predsjedniku Opštine, gospodinu Željku Ćulafiću, predsjedniku Skupštine opštine, gospodinu Mladenu Đukiću, kao i svim građankama i građanima Andrijevice najsrdačnije čestitam 17. jul, Dan opštine Andrijevica.

Istorijske okolnosti su tako namjestile da se u nepunih sedam dana sjetimo i Trinaestojulskog ustanka, proslavljajući Dan državnosti, ali i Dana opštine koja se nalazi u srcu ponosnih Vasojevića – i jedan i drugi datum su snažno obilježeni antifašizmom i borbom za slobodu. Kao što je to bilo prije četiri dana, i ovaj, sedamnaesti dan u mjesecu julu nas podsjeća na žrtvu naših predaka koji su život u slobodi, a protiv okupacije i bezumne ideologije i još gore prakse fašizma i nacizma, izdizali na pijedestal univerzalnih vrijednosti, onih za koje su bili spremni i život dati. A mnogi od njih su ga i dali kako bi stvorili pretpostavke za nas, njihove potomke, da izgrađujemo državu i živimo bez okova”, naveo je Bečić.

Opština pod Komovima i istoimena varošica u njenom srcu, Andrijevica po svojim prirodnim, turističkim i drugim privrednim potencijalima zaslužuje još dinamičniji ekonomski rast i razvoj, a njeni žitelji bolju perspektivu za ostanak i rad u njoj, poručio je.

“Gdje god da budem, na kojoj god poziciji, u vlasti ili opoziciji, učiniću sve da i vasojevićki kraj i cijela Crna Gora stekne konkretne benefite od našeg, vjerujem, skorog učlanjenja u Evropsku uniju, kojem Demokrate snažno streme.

Stoga, ohrabrujem i podstičem i opštinske vlasti da ulože krajnje napore da, u saradnji sa državnim organima, realizuju što više projekata iz domena kapitalnih i drugih investicija – turističke, komunalne, putne i ukupne društvene infrastrukture, ali i razvoja kulture i sporta i svega onoga što život znači, kako bi boravak u Andrijevici i dolazak u nju predstavljali pravo zadovoljstvo za sve njene mještane, odnosno sve one koji budu njeni gosti.

Na kraju, vjerujući da će se u ovim vrelim ljetnjim danima što više ljudi odlučiti da posjeti grad u podnožju Komova, koristim priliku da još jednom nosiocima lokalne vlasti i svim građankama i građanima čestitam Dan opštine Andrijevica”, zaključio je.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca
17.07.2022-19:12 19:12

Ovo je pošten čoek.