Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić: Aktuelizovao sam slučaj skidanja zabrane ulaska u Crnu Goru Belivuku i Miljkoviću

Poručuje da se ne više smije dozvoliti da ''neko bude jači od države''

Krajem avgusta 2021. godine, kao predsjednik Skupštine, javno sam aktuelizovao slučaj skidanja zabrane ulaska u Crnu Goru Belivuku i Miljkoviću, pitajući ko im je to omogućio, ko ih je ugostio, sa kim su se družili i kako to da nas je tada visoki zvaničnik MUP-a Zoran Lazović javno ubjeđivao da pomenuta dvojica nijesu opasnost po građane Crne Gore niti neprijatelji Crne Gore, a SDT kasnije utvrdio da su mjesecima prije toga upravo u sred Crne Gore realizovali gnusne zločine nalik onima u Srbiji, saopštio je lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

Krajem septembra 2021. godine, odnosno mjesec dana nakon što je aktuelizovao pomenuti slučaj pri povratku iz zvanične posjete Sloveniji, avion Vlade Crne Gore u kom se nalazio je prilikom slijetanja, po njegovim riječima,  “doživio u svjetskim okvirima rijetko zabilježen incident gdje je umalo izbjegnuta tragedija”.

“Polovinom oktobra 2021. godine, odnosno dvadesetak dana nakon tog događaja su tadašnji pripadnici MUP-a, a sada vidimo po podacima domaćih i međunarodnih institucija zapravo visokorangirani članovi Kavačkog klana na čelu sa Ljubom Milovićem, uhvaćeni u akciji mog tajnog praćenja kada sam putovao magistralnim putem ka Cetinju o čemu postoji zvanična službena policijska zabilješka o kojoj je javnost upoznata”, naglasio je Bečić.

Navodi da je to zanimljiva hronologija.

“Da ne govorim o vremenu naše opozicione borbe i golgote koju smo prošli, a na koju me dijelom podsjetilo i današnje prisustvo u svojstvu oštećenog suđenju bivšem direktoru ANB-a Peruničiću zbog tajnog praćenja mene, mojih saradnika i jednog broja opozicionih lidera i nezavisnih novinara u susret izborima 2020. godine i velikoj pobjedi koju smo ostvarili. Zamislite institucionalni slom jedne zemlje u kojoj su najviši rukovodici sudstva, tužilaštva, bezbjednosnog sektora i drugih djelova sistema po riječima nadležnih zapravo bili kuriri i sluge mafije”, dodao je lider Demokrata.

Poručuje da se ne više smije dozvoliti da “neko bude jači od države”.

“Da slobodu sačuvamo, da institucije ojačamo, da mafiju pobijedimo. Da je pobijedimo tako moćno da se nikada više ne može povratiti, jer nikada više ne smijemo dozvoliti da bilo ko bude jači od države. To je jedini garant vječnosti Crne Gore. Zato ćemo pobijediti mafij”, zaključio je Bečić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sabrija
30.03.2023-10:18 10:18

Nedao bog ovim SESELJEVIM  CETNICKIM DEMOKRATAMA dobit vlast hvala dragom bogu i gradjanima-CG da ga izbrisase ka gunica olovku ovako licemjerne pomukle naciomalisticke cetnike !!!1000000000000000000X JE BOLJI MILATOVIC OD OVIH  SESELJEVACA DA SE VISE NE MOGU GLEDAT I SLUSAT OD PODVALA I LAZI!

Lazo
30.03.2023-11:21 11:21

Pa isti su on i Milatović,nema tu nikakve razlike.