Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Bato za Ploče i Krimovicu, Jovanović za političku moć u Budvi

Zbog nezainteresovanosti i nekompetentnosti Carevića da shvati politička dešavanja, kako navode naši izvori, upravljanje svim akcijama i odlukama kako u kampanji tako i prilikom dešavanja u junu kada je smijenjena lokalna vlast, preuzeo je bivši šef Carevićevog  kabineta Nikola Jovanović, funkcioner Demokratske narodne partije (DNP) konstituenta DF-a.

Agresivne političke litije predvođene čelnicima crnogorske filijale Srpske pravoslavne crkve (SPC) svesrdno potpomognute iz Beograda, neslavno su završene pod teretom raznih afera i unutrašnjih sukoba unutar Srpske crkve i svetosavskog političkog korpusa. Umjesto “smjene režima Mila Đukanovića”, priželjkivanog od strane beogradskih tabloida i interesnih grupa koje stoje iza njih, političke litije izazvale su potpuno suprotan efekat – homogenizovale su “suverenističko” biračko tijelo koje će procrnogorskim i proevropskim strankama, prema procjenama gotovo svih relevantnih istraživanja, donijeti ubjedljivu pobjedu.

Nikola Jovanović (sa kosom) i Marko Bato Carević (bez kose, sa megafonom)

Iako se izborni rezultat na parlamentarnim izborima ne dovodi u pitanje, kako je portal Aktuelno već pisao, čini se da će veoma neizvjesno biti u Budvi, gdje nedavno smijenjena vlast koju zvanično predvodi izvorni pravoslavni fundamentalista i otimač državne zemlje Marko Bato Carević, ima veliku podršku lokalnih plemenskih, svetosavskih krugova.

Kako smo već pisali DPS je stoga svjesno pozvao u koaliciju Crnogorsku koja se nakon što se oslobodila starih preletačkih istrošenih kadrova i politički paranoidno-šizofrenog lidera Vladimira Pavićevića, postala jedina zdravo-nacionalna (ne nacionalistička) prozapadna stranka sa crnogorskim predznakom, koja bi mogla da igra odlučujuću ulogu u odbrani Budve od svetosavske hegemonije.

Bato brani svetinje – Ploče i Krimovicu

S obzirom da je svetosavska opozicija svjesna da ne može mnogo uraditi na državnom nivou, Demokratski front i Demokrate posebno su se fokusirali na dobar rezultat u Budvi, što se može zaključiti po agresivnoj i veoma intenzivnoj kampanji koja se vodi u ovoj opštini.

Za smijenjenog predsjednika Opštine i predvodnika svetosavske opozicije u Budvi Marka Bata Carevića rečunica je jasna – on je ubijeđen da će mu pobjeda na izborima u Budvi omogućiti dalju uzurpaciju plaže Ploče koju njegov brat Nebojša vodi već godinama bez dozvole, i omogućiti dalje korišćenje 450.000 kvadrata državne zemlje koje je “na divlje” zaposjeo u selu Krimovica.

Izvori portala Aktuelno, dobro upućeni u dešavanja u Budvi, navode da je Carević toliko obuzet željom da sačuva svoju imovinu i održi ugled lokalnog svetosavskog tajkuna, da je potpuno izgubio politički kompas, mada je još dok je bio predsjednik Opštine ionako sve svoje postupke podredio ličnim interesima.

Jovanović koordinator iz sjenke

Zbog nezainteresovanosti i nekompetentnosti Carevića da shvati politička dešavanja, kako navode naši izvori, upravljanje svim akcijama i odlukama kako u kampanji tako i prilikom dešavanja u junu kada je smijenjena lokalna vlast, preuzeo je bivši šef Carevićevog kabineta Nikola Jovanović, funkcioner Demokratske narodne partije (DNP) konstituenta DF-a.

Krsto Radović i Marko Bato Carević: Jovanović ima plan kako da ih izmanipuliše?

“Carević se čak i među bliskim saradnicima  kotira kao čovjek koji je apsolutni politički diletant, kome nedostaje vizija, elokvencija, diplomatska inteligencija, širi uvid u situaciju… ukratko – sve što čini dobrog političara. Stoga je njegovo djelovanje tokom upravljanja opštinom uglavnom bilo motivisano ličnim interesima, odnosno onim što je dobro za njegov i biznis njegove familije, tu se prije svega misli na uzurpiranu plažu Ploče i ogromnu nelegalno zauzetu imovinu na Krimovici”, rekli su naši dobro upućeni sagovornici bliski smijenjenoj lokalnoj vlasti u Budvi.

Kako navode, Jovanović koji još odavno važi za veoma ambicioznu, ali i politički veoma vještu i sposobnu osobu, u posljednjih pola godine potpuno je preuzeo političku kontrolu nad svim akcijama smijenjene vlasti u Budvi.

“On stoji iza gotovo svih akcija koje su preduzete u posljednjih nekoliko mjeseci, sve je glasniji u protestima ispred opštine i potpuno je posvećen kampanji u kojoj je Carević samo logistika i podrška za njegove ideje”, rekli su naši izvori.

 Marginalizovati Demokrate i “odsjeći” centralu od uticaja u Budvi

Prema riječima naših sagovornika Jovanović je postao toliko ambiciozan da će nastojati da potpuno marginalizuje uticaj Demokrata, prije svih smijenjenog predsjednika SO Budva Krsta Radovića.

Carević ispred simbola uzurpacije državne zemlje “crkve” na Rumiji, objašnjava načela otimanja nekretnina mladom kolegi Jovanoviću

“Jovanović nakon izbora pretenduje na mjesto predsjednika SO Budva, ili da mu se u najgorem slučaju ‘izmisli’ funkcija, recimo zamjenika predsjednika Opštine. Naravno pod uslovom da pobijede na izborima u Budvi. Cilj je takođe potpuno marginalizovati Radovića i Demokrate sa kojima su bili u konstantnom sukobu dok su činili disfunkcionalnu lokalnu vlast. Da se ne bi ponavljale konfliktne situacije i blokada opštine zbog trvenja na relaciji DF-Demokrate koji su obilježili njihovu vlast u Budvi, plan Jovanovića, sa kojim je Carević apsolutno saglasan, je da se koalicioni partneri potpuno podrede njihovom uticaju”, rekli su naši izvori.

U planu Jovanovića je i da se centrale stranaka koje čine DF potpuno “odsijeku” od uticaja u Budvi kako bi njemu i Careviću ostala apsolutna politička moć na lokalnom nivou.

“Odavno ambiciozni Jovanović ima veoma zategnute odnose sa čelnikom DNP-a Milanom Kneževićem, jer smatra da je ‘previše podložan uticajima Predraga Bulatovića‘, međutim nije mogao da ga smijeni jer ipak Knežević nema konkurenciju po popularnosti u DNP-u. Kao ‘utješnu nagradu’ Jovanoviću su date odriješene ruke u Budvi, a on očigledno planira da to iskoristi”, navode naši dobro upućeni izvori.

Iako funkcioneri koalicije DF-Demokrate uveliko prijete da će se nakon 30. avgusta vratiti na vlast u Budvi, ostaje da se vidi da li je takav scenario izgledan s obzirom da predstavnici šarenolike lokalne svetosavske ekipe očigledno funkcionišu u stanju permanentnog unutrašnjeg sukoba.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve