Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

BATO U VELIKIM PROBLEMIMA Zbog ”Pipunovog malog” lokalna vlast pred pucanjem!?

Razlog zbog kojeg su u velikosrpskoj vladajućoj koaliciji pogažena osnovna načela svetosavlja da ''samo sloga Srbina spašava'' leži u prevelikom uticaju funkcinera DF-a Nikole Jovanovića na Carevića. Do sukoba između Carevića i funkcionera Demokrata, SNP-a, PZP-a i Prave Crne Gore došlo je upravo zbog Jovanovića kojeg je Bato htio da postavi za potpredsjednika opštine.

Kontroverzni srpski biznismen i samoproklamovani ”kralj korupcije” Marko Bato Carević koji trenutno obavlja funkicju predsjednika opštine Budva, osim što je opterećen aferama u koje su umješani on i njegov brat Nebojša, dobio je novi razlog za brigu koji se, ovoga puta, tiče njegove političke karijere.

Iako tužilaštvo izbjegava da se bavi svojim poslom i uporno žmuri na afere u koje su umiješani braća Carevići, lokalno popularni Bato ipak je opterećen brigama, jer su tenzije među konstituentima lokalne vlasti, kako saznajemo iz dobro upućenih izvora, pred eksplozijom.

Carević je u srijedu zakazao prošireni koalicioni sastanak, da bi se razriješili problemi vezani za funkcionisanje lokalne uprave, ali su ga tom prilikom bojkotovali predstavnici Demokrata, Socijalističke narodne partije i Prave Crne Gore.

Marko Bato Carević: ”Cvile zbog fotelja”, “Po mom skromnom mišljenju urađena je dezinfekcija, dezinsekcija, demonizacija”, ”Budva je bila i ostaće primjer korupcije i kriminala”, ”Mi smo se 1918. ujedinili sa Srbijom. A gore, Cetinje, kontinentalno, kako bi mi rekli, preko brda, bili su pod Turskom”

Carević je sastanak zakazao nakon što je prethodno 11 odbornika Demokrata, SNP-a, PZP-a i Prave Crne Gore, nezadovoljni načinom na koji on upravlja gradom, iniciralo odlaganje osme sjednice SO Budva.

Pobuna zbog Jovanovića

Famozni koalicioni sastanak ipak je održan i pored toga što su Bata bojkotovili razočarani koalicioni partneri. Svetosavski kontroverzni biznismen na čelu opštine poručio je svojim partnerima da ”cvile zbog fotelja”.

Ovakvo ponašanje Carevića i njegovih koalicionih partnera jasan su pokazatelj da u Budvi stvari ne funkcionišu baš najbolje. Kako saznaje portal Aktuleno, razlog zbog kojeg su u velikosrpskoj vladajućoj koaliciji pogažena osnovna načela svetosavlja da ”samo sloga Srbina spašava” leži u prevelikom uticaju funkcinera DF-a Nikole Jovanovića na Carevića.

Do sukoba između Carevića i funkcionera Demokrata, SNP-a, PZP-a i Prave Crne Gore došlo je upravo zbog Jovanovića.

”Carević je htio da postavi Jovanovića za potpredsjednika opštine i zbog toga je nastala pobuna koalicinoih partnera. Nijesu mogli da vjeruju da je Carević pod tolikim uticajem Jovanovića, da je posto maltene njegova marioneta”, rekli su naši dobro upućeni izvori bliski vrhu vladajuće koalicije u Budvi.

Pipunov mladi pulen ”vrti” Bata

Funkcionera DF-a Nikolu Jovanovića Carević je početekom godine postavio za šefa kabineta i time ga eksponirao kao ključnu figuru koja će koordinirati brojnim aktivnostima predsjednika Opštine. Jovanović je vremenom postao siva eminencija Budve i Carevićev čovjek od povjerenja koji maltene, kako smatraju koalicioni partneri, upravlja Budvom.

Jovanović je kao politička ”glet masa” zadužen da popuni praznine u  djelovanju Carevića – a praznine su kao kanjoni…

”Carević je politički gotovo nepismen čovjek, a njegova elokvencija i poznavanje političko-istorijiskih prilika nije baš na zavidnom nivou, da ne upotrijebimo neku težu riječ. Jovanović je mlad i ambiciozan a iz DNP-a je ‘protjeran’ u Budvu baš zbog te neobuzdane ambicije. Nije tajna da je želio da ‘skine ‘ Milana Kneževića sa čela DNP-a, iako ga je Knežević učio trikovima političkog zanata. Jovanović je mislio da je savladao sve političke vještine pa je krenuo protiv svog ‘senseija’ Kneževića, to mu se međutim nije isplatio pa je morao da se zadovolji Budvom gdje uspješno manipuliše političkim amaterom Carevićem”, rekli su naši izvori.

Dodaju da iako je Jovanović odavno puštio korijene u Budvi, još uvijek u DF-u važi za ”Pipunovog malog”, što insinuira da je potekao iz poliitčke škole lidera DNP-a Milana Kneževića.

Kako se spekuliše, Jovanović će morati da bude marginalizovan zbog ogromnog nezadovoljstva koalicionih partnera.

”Previše utiče na lakovjernog Carevića čija se politika zasniva na takozvanoj ‘seljačkoj’ demagogiji, da je domaćin, čovjek iz naroda dok je ovamo umješan u mnoštvo koruptivnih radnji i malverzacija koje su mu omogućile korumpirane strukture bivšeg režima”, rekao je naš izvor.

Carevićeve afere doprinose tenzijama

Političkoj tenziji među koalicionim partnerima doprinosi i sve izraženija i beskrupuloznija umješanost Carevića u korupcionaške radnje.

Carević nakon što pokuša da djeluje politički – arhivska fotografija

Portalu Aktuelno pisao je nedavno o koruptivnim radnjama u koje su umješani Marko Carević i njegov brat Nebojša. Djelovanje mimo zakona uzurpatorske braće nesmetano se odvija jer tužilaštvo nikako ne želi da se bavi svojim poslom i učini nešto povodom korupcionaških radnji u koje je Carević i sam priznao da je umješan.

Portal Aktuleno pisao je o farsi koja se već mjesecima odvija pred Osnovnim sudom u Kotoru koji još uvijek nije odlučio po prigovoru Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom protiv rješenja o određivanju privremene mjere kojom je brat predsjednika Opštine Budva Nebojša Carević, nezakonito, uz podršku kontroverznog sudije Veljka Bulatovića zaustavio tender za davanje u zakup plaže Ploče. Takođe smo pisali i o ulozi inspekcije koja jednostavno ”žmuri” na sve ilegalne poslove Carevića, ali i o detaljima malverzacija braće uzurpatora koji se tiču kršenja ugovora sa Morskim dobrom.

To je međutim, samo mali dio malverzacija koji je vezan za poslove kontroverzne braće Carević, a o čemu portal Aktuelno piše već više od godinu.

Što radi Tužilaštvo?

Sudeći po načinu na koji funkcioniše predsjednik Opštine Budva, ne bi bilo iznanađujuće da je, kako je sam priznao, sklon da ”korumpira državne službenike” da bi ostvario svoje biznis planove. Pravo je čudo što i nakon priznanja nadležno tužilaštvo ne ispituje očigledne koruptivne radnje Carevića, kojima je u sprezi sa pojedinim funkcionerima bivše vlasti omogućeno da razviju čitavu imperiju od nelegalnih ”biznis” poduhvata.

Ovom prilikom ponovo objavljujemo video koji bi se nakon procesuiranja Carevića mogao iskoristiti kao dokazni materijal u postupku protiv njega:

Ovo su samo neke od afera u koje je svetosavski tajkun umješan:

SKANDAL U REŽIJI CAREVIĆA Uzurpatori plaže Ploče namještaju svoju radnicu za Upravni odbor Morskog dobra

PRAVNE MALVERZACIJE UZURPATORA IZ SAO BUDVA Carevići ne biraju sredstva da zadrže plažu Ploče

Manevar uzurpatora: Prekinut tender za Ploče, Carevići uložili žalbu

Ko je moćniji Carević ili država: Tender za plažu Ploče u sred ljeta, dokumentacija pod provjerom, zašto ćuti Tužilaštvo?

Ista meta isto odstojanje: Carevići uzurpirali Ploče i Krimovicu, napadaju zgradu Opštine, Tužilaštvo ne vidi problem

Afera “Asfalt-beton”: Hoće li Tužilaštvo popustiti pred hajdukom Carevićem?

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Andjela
14.05.2021-12:03 12:03

Treba ga vratiti doma ne sever ! Prevruca je Budva za njegove periku!

gagi
14.05.2021-19:42 19:42

A nesrecni Jovanovic je jedna vucibatina koji boba ne valja uz to kukavica nema grama junastva nego odma trk da “place i spija u policiju”.