Utorak, 19 Marta, 2024
Rubrika:

BATO U POLITIČKOM TRANSU  Srpska starleta ga nagovarala da se kandiduje za predsjednika, koalicioni partneri zgroženi i očajni!?

Carević se lomio da li da objelodani da razmišlja o kandidaturi za predsjedničke izbore 2023. godine. Postoje spekulacije da je presudan uticaj da se odluči na ovako hrabar korak imala jedna starleta iz Beograda.

Politička scena u Crnoj Gori, ali i dijelu regiona osjetila je juče nezapamćen potres, a mnogi su ostali u nevjerici kada je svetosavski tajkun, kontroverzni biznismen na čelu opštine Budva Marko Bato Carević najavio da će da se kandiduje za predsjednika države.

Samoproklamovani kralj korupcije i neostvareni distributer narkotika, nadaleko čuven po nepremostivoj svađi sa elokvencijom i pismenošću, odlučio je da se, prema sopstvenim riječima ”žrtvuje za narod”.

”Moralno i materijano ostvaren”, kako je za sebe kazao, poručio je da je spreman da se kandiduje za predsjednika države ”ako narod bude tražio”, iako je, kako je u stilu pravog skromnog svetosavskog mučenika kazao, ”do ulaska u politiku imao  savršen život, od čega se odrekao da bi branio svetinje”.

O kandidaturi gospodara SAO Budva, koji je ovu opštinu pretvorio u ”Guču na moru” da bi odgovarala njegovom ruralnom sentimentu, šuška se već izvjesno vrijeme, ali malo ko je očekivao da će lokalno popularni ”Batola” poželjeti da baš sada sa tom pričom izađe u javnost.

Čudan tajming

Tajming lansiranja u etar ove epohalne najave o kandidaturi je pomalo čudan, s obzirom na žestoku krizu koja drma lokalnu vlast u Budvi zbog Carevićeve samovolje, bahatosti i korupcionaških afera.

Savršen svetosavski predsjednički kandidat: Uplten u mnoštvo koruptivnih radnji, otima državnu zemlju, nepismen, druži se sa starletama, ali nadasve veliki vjernik!

Predsjednik SAO Budva izdejstvovao je nedavno da lokalni odbori Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije i Pokreta za promjene sklope sporazum o jedinstvenom djelovanju u vršenju vlasti, nakon čega su iz vlasti istisnuti Socijalistička narodna partija i Prava Crna Gora. Ove dvije stranke su ogorčene radom Carevića i već neko vrijeme potenciraju priču o otimačini državnog zemljišta koju sprovodi svetosavski kralj korupcije.

Ni Demokrate nijesu oduševljene radom predsjednika Opštine, ali je njihova nadaleko poznata ljubav prema foteljama toliko jaka i neupitna da su spremni da tolerišu korupciju, otimačinu i kriminal samo da bi ostali na vlasti.

S obzirom na ovakvo stanje na političkoj sceni u Budvi, čini se da je krajnje čudno što Carević baš sada najavljuje svoju predsjedničku kandidaturu. Ali, postoji mogućnost da je to marketinški trik.

”Koalicioni partneri Carevića na lokalnom nivou su ogorčeni njegovim djelovanjem. Najava da će da se kandiduje za predsjednika izazvala je čuđenje i revolt kod koalicionih partnera i dokazala koliko taj čovjek puca od političke bahatosti. On misli da je Budva njegov feud i da može da radi što god oće, zato je i prilagođava svojoj ruralnoj prirodi i od nje pravi nakaradnu seljanu po ugledu na srbijanske zabiti. Vjerovatno planira i da od Crne Gore napravi sličnu priču”, rekao je naš izvor iz vrha budvanske vlasti dobro upućen u političke prilike u ovoj opštini.

Starleta ga ubjeđuje da se kandiduje

Prema našim saznanjima, Carević se lomio da li da objelodani da razmišlja o kandidaturi za predsjedničke izbore 2023. godine. Postoje spekulacije da je presudan uticaj da se odluči na ovako hrabar (ili sulud) korak imala jedna starleta iz Beograda.

Ko je misteriozna starleta koja Bata ubjeđuje da se kandiduje za predsjednika?

U Budvi, kako nam je rečeno, je boravila srbijanska starleta koja za sebe tvrdi da je novinarka, a donedavno je radila na  jednoj beogradskoj televiziji poznatoj po najprljavijem propagandnom ratu protiv Crne Gore. Ta televizija važi za ispostavu srbijanske BIA-e i veoma je blisku srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću.

”Carević je danima šetao sa tom starletom, ona ga je držala pod ruku kad su posjetili plažu Ploče koju je uzurpirao. Čak se spekulisalo da mu je govorila kako bi njegova kandidatura za predsjednika Crne Gore preporodila državu. Ne znamo da li su riječi te starlete presudno uticale na Carevića da objavi da razmišlja o kandidaturi za predsjednika, ali su ga u svakom slučaju ohrabrile”, rekli su naši izvori veoma dobro upućeni u političke prilike u Budvi.

Oni spekulišu da će Bato možda da joj ponudi posao da mu medijski predvodi kampanju, ali kako su nam kazali, o tome je još rano govoriti.

Prema riječima naših izvora, koalicioni partneri Carevića su ogorčeni njegovim ponašanjem i ispoljavanjem samovolje i bahatosti.

”Smatraju da ih Carević ne poštuje i da se ponaša kao gospodar Budve, a ne predsjednik Opštine. Tu su naravno i neizostavne korupcionaške afere koje više ni njegovi partneri na lokalnom nivou ne mogu da prećutkuju. Jednostavno čovjek čini sve da svoje koalicione partnere dovede do očaja, svi su zgroženi njegovim ponašanjem, ali ga trpe jer im od njega zavise fotelje”, rekli su naši izvori.

Najkorumpiraniji kandidat u istoriji

Ipak, pored svega, Careviću se mora priznati jedna stvar – ako se kandiduje biće vjerovatno najkorumpiraniji predsjednički kandidat u istoriji politike.

Portal Aktuelno već duže vremena piše o koruptivnim radnjama u koje su umiješani Marko Carević i njegov brat Nebojša. Djelovanje mimo zakona uzurpatorske braće nesmetano se odvija jer tužilaštvo nikako ne želi da se bavi svojim poslom i učini nešto povodom korupcionaških radnji u koje je Carević i sam priznao da je umiješan.

Portal Aktuelno pisao je o farsi koja se već mjesecima odvija pred Osnovnim sudom u Kotoru koji još uvijek nije odlučio po prigovoru Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom protiv rješenja o određivanju privremene mjere kojom je brat predsjednika Opštine Budva Nebojša Carević, nezakonito, uz podršku kontroverznog sudije Veljka Bulatovića zaustavio tender za davanje u zakup plaže Ploče. Takođe smo pisali i o ulozi inspekcije koja jednostavno ”žmuri” na sve ilegalne poslove Carevića, ali i o detaljima malverzacija braće uzurpatora koji se tiču kršenja ugovora sa Morskim dobrom.

Pisali smo i o tome kako rukovoditeljka Savjeta za borbu protiv visoke korupcije Vanja Ćalović ćuti na sve nazakonitosti koje se tiču Marka Bata Carevića.

To je, međutim, samo mali dio malverzacija koji je vezan za poslove kontroverzne braće Carević, a o čemu portal Aktuelno piše već više od godinu.

Ovom prilikom ponovo objavljujemo video koji bi se nakon procesuiranja potencijalnog predsjedničkog kandidata Carevića mogao iskoristiti kao dokazni materijal u postupku protiv njega:

Ovo su samo neke od afera u koje je svetosavski tajkun umiješan:

SKANDAL U REŽIJI CAREVIĆA Uzurpatori plaže Ploče namještaju svoju radnicu za Upravni odbor Morskog dobra

PRAVNE MALVERZACIJE UZURPATORA IZ SAO BUDVA Carevići ne biraju sredstva da zadrže plažu Ploče

Manevar uzurpatora: Prekinut tender za Ploče, Carevići uložili žalbu

Ko je moćniji Carević ili država: Tender za plažu Ploče u sred ljeta, dokumentacija pod provjerom, zašto ćuti Tužilaštvo?

Ista meta isto odstojanje: Carevići uzurpirali Ploče i Krimovicu, napadaju zgradu Opštine, Tužilaštvo ne vidi problem

Afera “Asfalt-beton”: Hoće li Tužilaštvo popustiti pred hajdukom Carevićem?

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BATO U POLITIČKOM TRANSU  Srpska starleta ga nagovara da se kandiduje za predsjedika, koalicioni partneri zgroženi i očajni!? – CG Vijesti
26.07.2021-12:56 12:56

[…] Aktuelno […]

jok mori
26.07.2021-13:14 13:14
drago 1
26.07.2021-15:27 15:27

pa, kad mogu ovi kao, jocic, spaic, milatovic, bratic i sl. moze i ovaj polupismeni za gradonacelnika.

Krsto
26.07.2021-16:33 16:33

Ovu Beogradsku starletu zovu J-EVRA…Ona kaze da najvise voli to sto BATO ima debeo ……..novcanik..

Providenca
26.07.2021-19:47 19:47

Ime starlete !

Prdoje
27.07.2021-08:29 08:29

Carević je porodičn čovjek, to što on radi u privatno vrijeme to je njegova stvar, javnost treba da 7nteresuju budalaština kojih ne fali vezanih uz njegovo vrijeme provedeno u poslu.