Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

BATO POKAZUJE KO JE GAZDA: Smjena direktorice TO Budva nastavak obračuna Carevića i Demokrata?

Iako je formalno razlog smjene to što je Liješević navodno prekoračila ovlašćenja time što nije imala saglasnost lokalne uprave za organizaciju novogodišnjeg programa, u pitanju bi zapravo mogla biti Carevićeva težnja da pokaže ko je ''gazda'' u Budvi.

Političke igre u budvanskoj vlasti se nastavljaju, a ovog puta reflektovale su se nafunkcionisanje lokalne turističke organizacije. Sa čela te organizacije ekspresno je smijenjena Maja Liješević, i to, kako saznaje Portal Analitika, na zahtjev predsjednika Opštine Marka Carevića.

Iako je formalno razlog smjene to što je Liješević navodno prekoračila ovlašćenja time što nije imala saglasnost lokalne uprave za organizaciju novogodišnjeg programa, u pitanju bi zapravo mogla biti Carevićeva težnja da pokaže ko je ,,gazda“ u Budvi.

Dojučerašnja direktorica, inače, ćerka je odbornika Demokratske Crne Gore Gojka Liješevića. Njega javnost pamti po prošlogodišnjem predsjedavanju sjednicama SO Budva pod šatorom, tokom burne smjene vlasti u tom gradu. Takođe, Liješević je u septembru 2020. godine prisustvovao osveštavanju zgrade Opštine Budva, koje je organizovao upravo Carević. Demokrate su to pokušale da demantuju. No, fotografije sa skupa demantovale su njihove navode.

Kako saznaje Portal Analitika, upravo je Carević zatražio smjenu Liješevićeve ćerke Maje sa mjesta direktorice TO Budva.

Formalan razlog je u tome što ona navodno nije imala saglasnost Opštine za organizaciju novogodišnjeg programa, čime je prekoračila ovlašćenja koja je imala kao direktorica.

Samo dan ranije, Maja Liješević je saopštila da će za novogodišnje praznike u Budvi nastupati Zlatan Stipišić Džiboni i Lepa Brena, a umjesto konferencije za novinare koju je najavila, uslijedila je ekspresna smjena sa rukovodeće pozicije.

Budvanska vlast je već duže u krizi i onemogućava normalno funkcionisanje lokalne vlasti. Demokrate, čiji je odbornik Gojko Liješević, traže da Carević bude smijenjen sa mjesta predsjednika Opštine Budva i sa partnerima iz SNP-a, Prave i Ure prave savez koji bi imao samo jedan mandat manje od Carevićevog DF-a.

Na taj način, mogli bi da pokrenu inicijativu za smjenu Carevića, ali bi u paketu sa njim bio smijenjen i predsjednik lokalnog parlamenta Krsto Radović, inače funkcioner Demokrata, kao i Liješević.

Takođe, poziciju prvog čovjeka Budve potresaju i druge afere, poput one o nelegalnoj gradnji na državnom zemljištu u Krimovici.

Prema navodima NVO MANS, Carević je uzurpirao oko pola miliona kvadrata državnog zemljišta i na njemu izgradio farmu, u okviru koje se nalazi i desetak nelegalno podignutih objekata.

Da li je ekspresna smjena Maje Liješević Carevićev način da pokaže Demokratama ko je ,,gazda“ u Budvi ili je u pitanju tek neslaganje muzičkih ukusa Carevića i bivše direktorice TO Budva, biće jasno nakon narednog poteza koji će budvanske Demokrate povući. U svakom slučaju, Carević je efikasno i brzo lopticu prebacio u njihovo dvorište.

Liješević podnijela krivičnu prijavu

Maja Liješević, koju je novoimenovani izvršni odbor Turističke organizacije Budve smijenio sa funkcije direktorice, a čiju odluku ona ne priznaje, podnijela je juče krivičnu prijavu, zatraživši od budvanske policije da joj omogući pristup radnom mjestu bez ometanja neoviašćenih lica, čiji identitet traži da pregledom video nadzora utvrde policijski inspektori.

Ona je ustvrdila da se boji za svoju i sigurnost svojih kolega iz TO Budve, kao i imovinu ove opštinske firme.

Iz kabineta predsjednika Opštine Marka Carevića saopšteno je da će protiv Liješević biti podnijeta krivična prijava zbog lažnog prijavljivanja, optužujući je da je zloupotrijebila službeni položaj i brutalno kršila zakon.

Ovo je epilog jučerašnjih burnih dešavanja u kancelarijama Turističke organizacije u koje su juče ujutro ušli predstavnici Izvršnog odbora, kao vršilac dužnosti direktora TO Nemanja Kuljača, ali i Carević i njegov šef kabineta Nikola Jovanović, koji su zahtijevali da im se dostavi pečat firme, što je Liješević odbila.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mirkec
12.11.2021-09:44 09:44

A gdje je pečat?! E nesretnici svi koliko vas je u Budvi. Šta dočekaste, da vam svinjogojac vodi opštinu