Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

BATO OSILIO, ŽELI APSOLUTNU MOĆ Carević priželjkuje nove izbore da bi ozvaničio status gospodara SAO Budva!?

Budvanska vlast funkcioniše veoma otežano, a sve su glasnije priče o novim lokalnim izborima. Marko Bato Carević, pod uticajem svog šefa kabineta Jovanovića umislio je da kao predstavnik DF-a, bez Pokreta za promjene, SNP-a i Prave Crne Gore može sam da uzme vlast. Time bi se realizovala ambicija Carevića da postane apsolutni gospodar SAO Budva što bi mu omogućilo da neometan od bilo koga, sprovodi samovolju i razvija svoju korupcionašku imperiju.

Mržnja prema Demokratskoj partiji socijalista (DPS) definitivno je jedino političko vezivno tkivo stranaka aktuelne vlasti, a to se osim na državnom nivou, najbolje može vidjeti na primjeru Budve gdje lokalna vlast nastavlja sa međusobnim prozivkama koje su bile prekinute samo kada je u junu prošle godine DPS na kratko preuzeo lokalnu vlast.

Kontroverzni svetosavski biznismen, samoproklamovani ”kralj korupcije” i ”princ elokvencije” Marko Bato Carević trenutno obavlja funkciju predsjednika opštine Budva, i maltretira svoje koalicione partnere soliranjem u odlučivanju i tvrdoglavim forsiranjem pojedinih kadrova.

Marko Bato Carević: ”Cvile zbog fotelja”, “Po mom skromnom mišljenju urađena je dezinfekcija, dezinsekcija, demonizacija”, ”Budva je bila i ostaće primjer korupcije i kriminala”, ”Mi smo se 1918. ujedinili sa Srbijom. A gore, Cetinje, kontinentalno, kako bi mi rekli, preko brda, bili su pod Turskom”

Carević je, kako su kazali naši izvori dobro upućeni u lokalne prilike, toliko osilio da misli da sam može da preuzme vlast u Budvi. Više ga nije briga za ono što koalicioni partneri imaju da kažu, a isto tako ga nije briga ni za državne organe i eventualne posljedice koje bi mogle da uslijede zbog koruptivno-kriminalnih radnji u koje je umiješan.

Bato želi apsolutnu vlast

Nakon što je prije desetak dana 11 odbornika Demokrata, SNP-a, PZP-a i Prave Crne Gore, nezadovoljno načinom na koji on upravlja gradom, iniciralo odlaganje osme sjednice SO Budva, juče je održan Kolegijum predsjednika opštine koji je vodio Carevićev politički intimus i siva eminencija lokalne vlasti Nikola Jovanović.

Kako saznaje portal Aktuelno iz izvora dobro upućenih u lokalne političke prilike, Kolegijum je bio samo obična predstava da bi se makar malo stišao antagonizam koji bukti među koalicionim partnerima u lokalnoj vlasti.

”Budvanska vlast funkcioniše veoma otežano, a sve su glasnije priče o novim lokalnim izborima. Marko Bato Carević, pod uticajem svog šefa kabineta Jovanovića umislio je da  kao predstavnik DF-a, bez Pokreta za promjene, SNP-a i Prave Crne Gore može sam da uzme vlast”, rekli su naši dobro upućeni izvori.

Time bi se realizovala ambicija Carevića da postane apsolutni gospodar SAO Budva što bi mu omogućilo da neometan od bilo koga, sprovodi samovolju i razvija svoju korupcionašku imperiju.

Jovanović i Carević

”Pod uticajem Jovanovićevih konsultacija Carević je umislio da je veliki državnik, a čak razmišlja da se kandiduje na predsjedničkim izborima. Nevjerovatno je kako čovjek opterećen mnogim aferama može da ima toliki stepen političke bahatosti, ali Batu sve prolazi – i na političkom i na pravosudnom terenu, jer očigledno nešto ne funkcinoiše. Da li su u pitanju korupcija, ucjene ili nešto treće, nepoznato je”, rekli su naši izvori.

Propalo smirivanje strasti

Iako je prethodnih dana pokušano smirivanje strasti, animozitet između Carevića i koalicionih partnera, prije svih Demokrata, samo je produbljen. PzP, SNP i Prava Crna Gora, koji su dio koalicije “Za budućnost Budve” koju je na nedavnim izborima predvodio Carević, praktično su jasno stavile do znanja da ne podržavaju Batove postupke.

Takođe treba napomenuti da medijski “rat” između predsjednika lokalnog parlamenta Krsta Radovića iz Demokrata i Carevića doživljava kulminaciju, a ovaj duo lokalnih političkih asova nije ovih dana štedio međusobne optužbe za nerad i nepoznavanje rada lokalne uprave.

Čini se da Radović i Carević samo traže razlog za svađu, a nedavno su vodili žustru polemiku zbog Batovog stava da je pogrešno uvoditi moratorijum na gradnju u Budvi i Bečićima do izrade prostornog urbanističkog plana. Očigledno je da Careviću više nije stalo do mišljenja svojih koalicionih partnera, ali i da ima sve manju podršku u svojoj koaliciji, jer PzP, SNP i Prava javno ističu da su nezadovoljni njegovim radom.

Kako je portal Aktuelno pisao, razlog svađe i netrpeljivosti u velikosrpskoj koaliciji je preveliki uticaj koji funkcioner DF-a Nikola Jovanović ima na Carevića.

Do sukoba između Carevića i funkcionera Demokrata, SNP-a, PZP-a i Prave Crne Gore došlo je upravo jer je Carević htio da postavi Jovanovića za potpredsjednika opštine. Carević je Jovanovića početkom godine postavio za šefa kabineta i time ga eksponirao kao ključnu figuru koja će koordinirati brojnim aktivnostima predsjednika Opštine, što očigledno mnogima u lokalnoj vlasti veoma smeta.

Carevićeve afere doprinose tenzijama

Političkoj tenziji među koalicionim partnerima doprinosi i sve izraženija i beskrupuloznija umiješanost Carevića u korupcionaške radnje.

Carević – arhivska fotografija

Portal Aktuelno pisao je nedavno o koruptivnim radnjama u koje su umiješani Marko Carević i njegov brat Nebojša. Djelovanje mimo zakona uzurpatorske braće nesmetano se odvija jer tužilaštvo nikako ne želi da se bavi svojim poslom i učini nešto povodom korupcionaških radnji u koje je Carević i sam priznao da je umiješan.

Portal Aktuelno pisao je o farsi koja se već mjesecima odvija pred Osnovnim sudom u Kotoru koji još uvijek nije odlučio po prigovoru Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom protiv rješenja o određivanju privremene mjere kojom je brat predsjednika Opštine Budva Nebojša Carević, nezakonito, uz podršku kontroverznog sudije Veljka Bulatovića zaustavio tender za davanje u zakup plaže Ploče. Takođe smo pisali i o ulozi inspekcije koja jednostavno ”žmuri” na sve ilegalne poslove Carevića, ali i o detaljima malverzacija braće uzurpatora koji se tiču kršenja ugovora sa Morskim dobrom.

To je, međutim, samo mali dio malverzacija koji je vezan za poslove kontroverzne braće Carević, a o čemu portal Aktuelno piše već više od godinu.

Što radi Tužilaštvo?

Sudeći po načinu na koji funkcioniše predsjednik Opštine Budva, ne bi bilo iznenađujuće da je, kako je sam priznao, sklon da ”korumpira državne službenike” da bi ostvario svoje biznis planove. Pravo je čudo što i nakon priznanja nadležno tužilaštvo ne ispituje očigledne koruptivne radnje Carevića, kojima je u sprezi sa pojedinim funkcionerima bivše vlasti omogućeno da razviju čitavu imperiju od nelegalnih ”biznis” poduhvata.

Ovom prilikom ponovo objavljujemo video koji bi se nakon procesuiranja Carevića mogao iskoristiti kao dokazni materijal u postupku protiv njega:

Ovo su samo neke od afera u koje je svetosavski tajkun umiješan:

SKANDAL U REŽIJI CAREVIĆA Uzurpatori plaže Ploče namještaju svoju radnicu za Upravni odbor Morskog dobra

PRAVNE MALVERZACIJE UZURPATORA IZ SAO BUDVA Carevići ne biraju sredstva da zadrže plažu Ploče

Manevar uzurpatora: Prekinut tender za Ploče, Carevići uložili žalbu

Ko je moćniji Carević ili država: Tender za plažu Ploče u sred ljeta, dokumentacija pod provjerom, zašto ćuti Tužilaštvo?

Ista meta isto odstojanje: Carevići uzurpirali Ploče i Krimovicu, napadaju zgradu Opštine, Tužilaštvo ne vidi problem

Afera “Asfalt-beton”: Hoće li Tužilaštvo popustiti pred hajdukom Carevićem?

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Marko Otasevuc
25.05.2021-18:02 18:02

Zasto CRNA Gora ne izveze ovo dubre, bar toga kako izgleda imamo u izibillju ???

Crnogorka
25.05.2021-18:56 18:56

Bato napjevaj se dobro Cetnickih pjesamo koga ti prestavljas BRUKO Fasisticka !
U mog djede
u mog djede, brada je do pasa
kosa mu se
kosa mu se ko more talasa

Moj stari djedo, sila je izgled’o

I danas je ljuta zmija
kokarda mu sija

Na njemu je
na njemu je deset ljutih rana
stari četnik
stari četnik željan je megdana

Dinara ga
Dinara ga sakrivala kažu
on se kleo
on se kleo u Đujića i Dražu

BUdva
25.05.2021-20:01 20:01

ZMISLITE KAD JE OVAJ CETNIK PRESJEDNIK OPSTINE BUDVE, SVE VAM JE JASNO

Samo Pitam
25.05.2021-20:47 20:47

Je li ovaj bio na posmatranje?

Sara
25.05.2021-22:13 22:13

Bata Bozic -Carevic..je jedan..glupi..bahati srpski fasista..on ima oko sebe huligane..djeca..starosjedelaca..koji misle..mogu da rade sto je njima volja..upadati u privatnu imovinu..rusiti dje god stize..tim huliganima se to svidja..to je obicna..primitivna banda..Jadna CG..na sta si spala..cak imaju liste..na kojima pise..ko je crnogorac..a ko ne..cak..moleri..bravari ne dolaze..ako je nekom crnogorcu to potrebno..Vrijeme je doslo-..kao u “fasistickoj Njemackoj”….bez neke revolucije..nista se nece dospjeti..oni primaju ogromni novac..od BG..popova..Dodika..kako bi stvorili veliku serbiju…Ovaj..fasisticki primitivizam..podrzava EU..EU..je momentalno..za mene licno–najvece smece..na svijetu..gademi se!

NkCG
25.05.2021-22:13 22:13

Ovaj kamiondžija imitira onu bljuvotinu od Palme. Dje je sad MANS, što se ućutao kod Carevićeve državne zemlje? MANS otvoreno sarađuje sa ovakvima,

Hgg
25.05.2021-22:35 22:35

Ne kaže se “osilio” nego “oSOLio”