Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Basara: Đukanović nije izgubio, politička svijest Crne Gore veoma jaka

On ističe i da je koalicija na Balkanu sjedenje na pet bajoneta i vrlo neudobna pozicija

Kolumnista Kurira i pisac Svetislav Basara kazao je da su izbori u Nikšiću privukli veliku pažnju javnosti kao i da je politička svijest Crne Gore veoma jaka.

„Izlasnost na juče održanim izborima u Nikšiću bila je 81 odsto, što nam govori da je politička kultura i svijest mnogo jaka u Crnoj Gori. Bivša vlast je organizovana vlast i njeno glasačko tijelo, opozicija je takođe organizovana i iz toga će vremenom izaći nekakav kvalitet“, rekao je Basara gostujući u Jutarnjem programu TV Prva.

Komentarišući izborne rezultate, Basara kaže da Milo Đukanović nije izgubio u Nikšiću po broju osvojenih glasova, ali da će vlast stvoriti koalicija.

On ističe i da je koalicija na Balkanu sjedenje na pet bajoneta i vrlo neudobna pozicija.

„Smjena vlasti je proces oko kojeg se u boljem dijelu svijeta ne diže frka. Jedna vlast je dugo bila, vrijeme je bilo da ode. Vlast što je smjenjivija više se trudi da radi što bolje u javnom interesu da bi dobili glasove, a ne ide na nekakve emocije i kojekakve bajke koje se ovde ispredaju već dva vijeka“, rekao je Basara.

Kolumnista Kurira kaže i da je ubistvu premijera Zorana Đinđića posvetio serijal kolumni kako bi sačuvao uspomenu na strašan događaj koji se desio 2003. godine.

„Ne želim da ta tragedija padne u zaborav i da se premaže maskirnim bojama. Želim da podsjetim da je Đinđić pokrenuo procese koji umalo nijesu uspjeli da Srbija postane pravna država u kojoj će vladati zakon, a ne samovolja“, podvukao je Basara.

On kaže i da je DOS urušen iznutra te da nije iskorišćena prilika poslije 5. oktobra kada je došlo do smjene vlasti u Srbiji.

Basara je ponovio još jednom i zašto je prešao iz dnevnih novina “Danas” u “Kurir”.

„Dio redakcije “Danas” bio je nezadovoljan mojim kritičkim stavom prema opoziciji, koju podjednako kritikujem kao i vlast. To je kritika na satiričan način i s tim treba da se pomire svi koji učestvuju u političkom životu. Nijesu htjeli da otkažu saradnju ali je bilo određenih opstrukcija zbog čega sam osjetio da od dijela redakcije nijesam dobrodošao“, objasnio je Svetislav Basara.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve