Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Barović: Zli pucnji još odjekuju, svakog 23. jula čujemo glasove bjelopavlićkih mladića i devojaka

Na današnji dan navršava se 77 godina od strijeljanja crnogorske omladine u selu Lazine kraj Danilovgrada, saopštio je danas Alek Barović iz danilovgradskog SDP-a, ističući da ti zli pucnji odjekuju i dalje ravnicom kosovog luga i svakog vrelog 23. jula začujemo glasove bjelopavlićkih mladića i devojaka

Na današnji dan navršava se 77 godina od strijeljanja crnogorske omladine u selu Lazine kraj Danilovgrada, saopštio je danas Alek Barović iz danilovgradskog SDP-a, ističući da ti zli pucnji odjekuju i dalje ravnicom kosovog luga i svakog vrelog 23. jula začujemo glasove bjelopavlićkih mladića i devojaka.

Naglasio je da je taj zločin je još više monstruozan zbog toga što se desio u momentima kada je ishod rata bio na vidiku, samo četiri i po mjeseca prije oslobođenja Crne Gore, a brutalnost i bezobzirnost mu dodaje to što su ga izvršili kosićki i kosovoluški četnici, predvođeni Jakovom Jovovićem nad svojim komšijama, rođacima i do juče prijateljima, od kojih su rijetki bili zagazili u drugu polovinu dvadesetih godina.

“Ovim strijeljanjem bili su šokirani i nacisti, pa tako potpukovnik Frišling u depeši upućenoj Jovoviću samo dva dana kasnije, moli da se sa strijeljanjima hitno prekine”, podsjeća Barović.

Kako je dodao, bjelopavlićka omladina zapalila je luču slobode i dala primjer kako se ponosno staje pred streljački vod.

“Ali i kako se protiv ideologije mraka bori, te su zapalili vječnu zublju slobodarstva i predali je nama, kako bi osvijetlili crnogorske puteve jednom opet kad mrak zaprijeti da ovu hiljadugodišnju zemlju proguta. Luča antifašizma je jača od bilo kojeg mraka, a Lazine se više nikad više nikome ne smiju ponoviti. Neka im je vječna slava i hvala”, poručio je Barović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Barović: Zli pucnji još odjekuju, svakog 23. jula čujemo glasove bjelopavlićkih mladića i devojaka – CG Vijesti
23.07.2021-18:40 18:40

[…] Aktuelno […]