Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Barjaktari: Očekujemo veliki preokret na bolje u Ulcinju, prioritet ljetnja sezona

O prioritetima nove izvršne vlasti u Ulcinju, u razgovoru za Primorski portal Barjaktari kaže da će se paralelno raditi na trenutnim kao i na dugoročnim projektima koji će rezultirati progresivnim napretkom Ulcinja kroz valorizaciju svih resursa

Nakon potpisanog sporazuma koalicija “Za novi početak” i Nova demokratska snaga Forca o formiranju vlasti u Ulcinju, dogovoreno je da u prve dvije godine predsjednik Opštine bude Omer Barjaktari nosilac izborne liste “Za novi početak” i čelnik Opštinskog odbora Građanskog pokreta URA. O prioritetima nove izvršne vlasti u Ulcinju, u razgovoru za Primorski portal Barjaktari kaže da će se paralelno raditi na trenutnim kao i na dugoročnim projektima koji će rezultirati progresivnim napretkom Ulcinja kroz valorizaciju svih resursa.

”Trenutni prioritet je da turistička sezona koja je već počela bude uspješna, da protekne u najboljem redu, da imamo dobru posjećenost, a naši turisti budu zadovoljni i ponudom i uslugama, da nam se turisti vraćaju. Takođe, intenzivnije aktivnosti i novi projekti lokalne turističke organizacije. Kada govorimo o glavnim prioritetima u Ulcinju to su unapređenje infrastrukture koja će pokrenuti ukupni razvoj grada, punjenje budžeta, zatim kapitalne investicije za koje imamo podršku Vlade Crne Gore na čelu sa premijerom Dritanom Abazovićem. Očekujemo veliki preokret na bolje u Ulcinju”, kazao je za Primorski portal budući predsjednik Opštine Ulcinj Omer Barjaktari.

Nova vladajuća koalicija u Ulcinju je najavila početak ekonomskog, socijalnog, infrastrukturnog preporoda, i realizaciju projekata: kompletiranje studija o luci i univerzitetu u Ulcinju koje su uvršteni u Budžet Crne Gore, izgradnju novih hotelskih kapaciteta ekskluzivne kategorije, izgradnju mosta na Bojani i stvaranje uslova za plovnost Bojane, nastavak revitalizacije Starog grada i urbanog preporoda čitave opštine…

”Ulcinj ima veliki potencijal. Kapitalni projekti treba da se rješavaju sa Vladom Crne Gore, neki i sa Vladom Albanije. Moramo biti aktivni u tom pravcu. Riječ je o dugoročnim projektima, za koje će možda biti potrebna stručna podrška evropskih institucija. Definitivno trebamo krenuti u pravcu realizacije takvih projekata, moramo iskoristiti naše resursje jer je Ulcinj jedina opština koj ima more, jezero, rijeku i Solanu. Valorizacija tih resursa mora biti prioritet izvršne vlasti u Ulcinju”, kazao je Barjaktari.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
24.05.2022-09:16 09:16

Da li se ikad zastidite?