Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Bar: Otvoren nadvožnjak prema Bjelišima

Gradonačenik Bara Dušan Raičević sinoć je svečano otvorio nadvožnjak prema Bjelišima. Kako je kazao, radi se o najznačajnijem infrastrukturnom projektu u oblasti saobraćaja koji realizuje lokalna uprava

Gradonačenik Bara Dušan Raičević sinoć je svečano otvorio nadvožnjak prema Bjelišima. Kako je kazao, radi se o najznačajnijem infrastrukturnom projektu u oblasti saobraćaja koji realizuje lokalna uprava.

“Ovo je projekat koji se realizuje u zahvatu DUP-a Topolica – Bjeliši na prostoru od preko 20 000 metara kvadratnih. Ukupna vrijednost investicije je 2.450.000 eura. Zbog toga što se finansira isključivo iz lokalnog budžeta morala je biti podijeljena na dvije fiskalne godine. Tako smo sa radovima na izgradnji nadvožnjaka vrijednosti 1.675.000 eura započeli u martu 2020. i iste završili u januaru ove godine. U martu smo započeli sa izgradnjom pristupne saobraćajnice sa pripadajućom infrastrujkturom i kružnim tokom poluprečnika devet i po metara”, objasnio je on.

Nakon toga, ističe, nastavili su sa adaptacijom bulevarske saobraćajnice Bulevara revolucije pored zgrade Opštine.

“Radovi su započeli u martu ove godine, a podrazumijevali su prije svega izgradnju pristupne saobraćajnice, kružnog toka, 180 parking mjesta sa pratećom hidratehničkom infrastrukturom u dužini od kilomertrat i 200 metara uključujući i atmosfersku, fekalnu i vodovosnu mrežu. Vrijednost tih radova je 720 hiljada eura”, rekao je Raičević.

Radovi su, dodao je, započeti u martu ove godine i okončani su za 131 dan.

“U pravo vrijeme, na samom početku špica turističke sezone predajemo građanima na upotrebu jednu od najmodernijih saobraćajnica. Sve ovo se realizuje u vanrednom periodu koji je pratila koronakriza”, kazao je on.

Zahvalan je, ističe, izvođačima radova, projektantu ali i saradnicima i kolegama koji su danonoćno pratili realizaciju projekta.

“Značaj ove investicije je višestuk, a na prvom mjetu je bezbjednost u saobraćaju. Ukida se pružni prelaz koji je nažalost odnio mnoge živote. Poboljšava se saobraćajna infraestuktura u naselju Makedonsko jer je izgrađeno 10 parking mjesta, od koji 11 za lica sa invaliditetom”, napominje Raičević.

Tijana Duraković iz preduzeća Putevi istakla je kako joj je drago što je dio tima koji je radio na projektu.

“Bilo je jako izazovno, urađeno je preko 10 hiljada kvadrata asfalta, kompletna saobraćajna infrastruktura i nadam se da smo opravdali povjerenje investitora”, istakla je ona i dodala da su radovi završeni prije predviđenog roka.

Odgovorni inženjer za nadvožnjak, Senka Ružić, istakla je da je saradnja sa Opštinom bila dobra, te da i u vrijeme korone nijesu odustali i da je izgradnja išla svojim tokom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve