Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Bar: Izabrani novi odbornici sa liste Biram Crnu Goru

Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Bar umjesto Irine Dabović, Sonje Simonovske i Vlada Lekića za nove odbornike sa liste “Biram Crnu Goru” izabrani su Zilha Kojić, Milena Božović i Ljubo Vukoslavčević, saopšteno je iz te partije

Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Bar umjesto Irine DabovićSonje Simonovske i Vlada Lekića za nove odbornike sa liste “Biram Crnu Goru” izabrani su Zilha KojićMilena Božović i Ljubo Vukoslavčević, saopšteno je iz te partije.

foto Biram Bar

Predsjednik partije Radomir Novaković Cakan kazao je da građani znaju da su gotovo svi sa listi bili poznati i priznati građani Bara, ali da skoro niko od njih nije imao političkog iskustva.

“Mi smo se i na početku, kada smo predavali listu, dogovorili da mijenjamo odbornike kako bi ih što više prošlo kroz ovu – da tako kažem – školu”. Dio odbornika je još na samom početku promijenjen zbog prelaska na nove dužnosti koje su nespojive sa odborničkim mjestom. Ponekada nam izgleda da su funkcioneri na lokalnom nivou još čvršće srasli sa foteljama nego njihovi nadređeni na višim nivoima. Grčevito brane to mjesto, ne od drugih stranaka – već od svojih koji su išli sa njima na istoj listi”, navodi on.

Prema njegovim riječima, mišljenja su da bi i druge stranke trebalo da usvoje ovaj princip na lokalnom nivou kako bi u zemlji u kojoj svi govorimo kako su ista lica na političkoj sceni 20 ili 30 godina došlo do novih ljudi i ideja.

Najbolje je, smatraju, da se to uradi u lokalnoj skupštini.

“Vi ćete i u ovoj – da se sportski izrazim, rotaciji odbornika Biram Crnu Goru – imati prilike da upoznate 3 nova lica na našoj političkoj sceni. Različitih su godina, ali željni da pomognu građanima Bara najviše što mogu”, istakao je Novaković.

Stranka Biram Crnu Goru će zadržati ovaj princip i u narednom periodu.

“Pozivamo još jednom i ostale stranke da daju priliku i drugim kandidatima sa svoje odborničke liste ili neka prestanu da pričaju o nezainteresovanosti mladih za politiku i nedostatku novih lica na političkoj sceni”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve