Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Baošić: Đurašković na braniku fašistoidne ideje mržnje bez granica

On je reagovao na izjavu gradonačelnika Prijestonice Cetinje, koji je ranije danas osudio ponašanje poslanika Milana Kneževića te pozvao nadležne da ispitaju slučaj

Svima je jasno da je Đurašković odavno kontaminiran fašistoidnom idejom mržnje bez granica, ocijenio je predsjednik Kluba mladih DNP-a Nemanja Baošić.

On je reagovao na izjavu gradonačelnika Prijestonice Cetinje, koji je ranije danas osudio ponašanje poslanika Milana Kneževića te pozvao nadležne da ispitaju slučaj.

“Povodom današnjeg oglašavanja gradonačelnika Cetinja, Nikole Đuraškovića, lako je zaključiti kako iza navedenog stoji intencija da se sa političke funkcije pošalje poruka podrške nasilju i fizičkim obračunima sa političkim oponentima. I šta drugo očekivati od onih kojima je nasilje sinonim za političku borbu, od Đuraškovića, koji se, igrom slučaja, i političkom matricom ”SDP (DPS) u srcu – fotelja pri srcu”, našao u poziciji da rukovodi Belvederskim krivinama stranputice, od persone koja nije smogla hrabrosti za elementarnu moralnu i ljudsku obavezu, s funkcije koju obavlja, da svojevremeno osudi i sramne provokacije i bogohulne performanse ispred Cetinjskog manastira, pa čak ni napad na djecu iz Nikšića, prilikom kojeg je kamenovan autobus u kojem su se nalazila: Djeca, Đuraškoviću”,  saopštio je Baošić.

Đurašković je pritom danas uputio, kako kaže, poruku podrške “agresivnim provokatorima”, koji su juče napali predsjednika Demokratske narodne partije, Milana Kneževića.

“Svima je jasno da je Đurašković odavno kontaminiran fašistoidnom idejom mržnje bez granica. No, uprkos tome, pomenuti gospodin mora imati u vidu da iza Kneževića stoji većinska Crna Gora i da, prisiljeni na odbranu, nemamo drugog izbora. A o našoj spremnosti i odlučnosti na odbranu ljudskog dostojanstva, i bolje Crne Gore, ponajbolje svjedoče decenije naše dosadašnje ispravne borbe”, dodao je Baošić.

Poziva nadležne organe da preispitaju ima li elemenata krivičnog djela u današnjem obraćanju javnosti od strane gradonačelnika Cetinja.

“Mada je svakom dobronamjernom čovjeku apsolutno jasno da osobe, koje podržavaju bilo koji vid i oblik nasilja, nijesu i ne mogu biti ogledalo ove zemlje i našeg društva. Baš kao što nijesu dostojne ni političke funkcije, koju Đurašković trenutno obavlja. Vratiće se Cetinje sebi; pravda i sloboda Crnoj Gori! A to su poslednji trzaji onih koji vode borbu s vjekovima, ne birajući u toj borbi sredstva, ne videći pritom da u tome nemaju šansu za ništa drugo do za sitne i prolazne funkcionerske trenutke”, zaključio je Baošić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
zzzzzzzzzzzzz
09.12.2022-00:40 00:40

DNPje politicki fenomen da postoji partija bez glasaca!

Anon
09.12.2022-02:45 02:45

Sve zato što mu je rekao da “ima lijepu glavu”?