Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Banović: Nikšiću ne dolikuje Kovačević, treba da čuvamo Crnu Goru

''Nikšiću ne dolikuje da bude predsjednik takvih pogleda i reakcija, kakav je taj Kovačević'', kazao je Banović

Nakon što se desio incident u Nikšiću gdje je osknavljen spomenik Ljubu Čupiću, veliki broj građana širom Crne Gore je organizovao proteste. Predsjednik Udruženja boraca NOR-a i antifašista Podgorice Borivoje Banović, kako kaže za Novu M, zgrožen je postupkom Mirka Ilića, te da Nikšić ne dolikuje predsjedniku te opštine Marku Kovačeviću.

“Najgnusniji događaj koji je mogao da se desi crnogorskom društvu koje teži da bude građansko, evropsko, jedan onakav čin koji ne priliči ne samo onima koji nijesu antifašisti nego ni jednom Crnogorcu, bilo kojoj partiji, vjeri..”, kazao je Banović.

On smatra da se za taj necivilizacijski čin nema opravdanja.

“Ovo što se desilo u Nikšiću ja mislim nije se desilo napamet. Da taj čovjek nije ono što se prikazuje, da je bio pijan, već on pripada određenoj grupi koja se tako ponaša a tako se nažalost ponaša i njihov predsjednik opštine koji opravdava taj njegov čin i kaže to su fiziološke potrebe”, istakao je Banović.

Poručuje da ga ne čudi za mnoge sporna reakcija predsjednika opštine Nikšić Marka Kovačevića jer je cijela javnost vidjela njegove stavove i ranije, kroz brojne nastupe na kojima se pjevaju četničke pjesme.

“Nikšiću ne dolikuje da bude predsjednik takvih pogleda i reakcija, kakav je taj Kovačević”, kazao je Banović.

Izostala je, smatra, i adekvatna reakcija, opdnosno snaznija osuda predstavnika vlasti.

Oni bi, kako ističe, trebalo da daju primjer kako se brine o svojoj kući.

“Morala bi ova sadašnja vlada ili da promijeni sistem rada ili da ide jer im nije mjesto đe im je sad. Kaznena politika nije adekvatna prema onima koji su skrnavili spomenike, koji su mnogo ružnih stvari radili prema Crnoj Gori”, saopštio je Banović.

Banović je imao i poruku za sve građane: “Da se volimo a ne mrzimo, da zajednički branimo ovu lijepu našu Crnu Goru, kakve malo đe u svijetu ima”.

IzvorNova M

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve