Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Banović Abazoviću: Prestani da sipaš so na ranu Crnogorcima

On poručuje Abazoviću da prestane da se sprda sa Crnogorcima, a i s Čačkom.

Zamjenik predsjednika SDP-a Borislav Banović poručio je lideru URA-e i potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću da ma koliko žellio ne može staviti pečat na nepravdu povodom izglasavanja zakona o slobodi vjeroispovijesti

“Crkve koje su gradili nasi đedovi i naša država mogu biti samo Hristove i samo narodne, zajedničke. To što je DPS katastar nezakonito upisao crkve i groblja na SPC i pojedine sveštenike, ništa neće promijeniti. Kao ni to što vi “pečatite zakon”. One pripadaju svima, pa se kad-tad moraju tako i zvati”, kazao je Banović.

On poručuje Abazoviću da prestane da se sprda sa Crnogorcima, a i s Čačkom.

“Neće naše crkve odnijeti, niti ih žele, vrijedni i pošteni ljudi Srbije. Ostavite se tog priprostog ruganja sa našom tradicijom, sa našim emocijama i sa zdravom pameću. Znate vi dobro o čemu se radi, znate vi dobro da je vršen upis nad hramovima i zemljištem sa grobovima naših porodica mimo prava i pravde. Radi čega? Radi vlasništva? Radi vjere? Ne, nemamo mi sa Srpskom pravoslavnom crkvom problem oko vjere nego oko istorije. Ovim se želi naša istorija i zajednička istorija upisati na novog vlasnika. Ovim upisom se želi kupiti istorija nerođene đece. Kleronacionalisti su preimenovali vlasništvo da bi preimenovali ime i biće crnogorsko. I vi im pomažete. To bi trebalo da bude za vazda, sa Vašim pečatom? Kako nas potcjenjujete!”, istakao je Banović.

Ovo pitanje je , dodaje, teško i bolno,.

“Zbog ovog pitanja je pala krv među Crnogorcima i Srbima/Crnogorcima na Petrovdan 1991. godine. Prvi put i valjda jedini od kad je manastir sagrađen. Ajde da učinimo da bude poslednji”m navodi Banović.

Nije, kaže, ovo pitanje za igru, za predizbornu partijsku trgovinu, za URU i SDP, DF i DPS.

“Ono prevazilazi i Vas i mene i cijele generacije. Nije ni za svako vrijeme. Zemlja je u velikim zdravstvenim, ekonomskim i političkim problemima i Vi treba da pokrenete nešto što je u ovoj situaciji neće dalje dijeliti. Očekujemo od Vas sa tako visokog mjesta u crnogorskoj Vladi da budete pažljiviji, konstruktivniji. Vi, umjesto da pomognete da se nađe rješenje i pomirenje među braćom, sipate so na ranu Crnogorcima. Kad se bar malo spušte tenzije, vi dosoljavate, ne bi li vam kanuo koji glas u Nikšiću, jer ste im “stavili tačku na zakon”, za vazda. Ako ne umijete bez tako – sipajte Abazoviću, prije ćemo se prenut”, poručuje Banović

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Franjo
08.03.2021-11:44 11:44

Rekla sam DVA ZLA -DEMOKRATE CETNICKE —URA.-Sprdaju se sa Crnogorcima, I s Čačkom. VIDI SVE SRBIJA STA RADE OVA DVA ZLIKOVCA nacionaliste CG namjerno ih podrzavaju SRBI –kako kazu-ZAVADI PA VLADAJ!!