Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Balota: Neznanjem ili namjerom napravljena šteta i ugroženo zdravlje stanovnika Crne Gore

''Obećavali su manje troškove a sada se naš zdravstveni sistem nalazi u rekordnom zaduženju zbog modela finansiranja koji je uzrok finansijskom kolapsu u kojem se naše zdravstvo nalazi'', kaže potpredsjednik SDP-a

Da se populizam skupo plaća, nažalost najviše osjećaju građani Crne Gore. Džumbus koji su “eksperti” izazvali u zdravstvenom sistemu reformom koja se zove Evropa sad doveo je do nemogućnosti raspisivanja tendera za nabavku ljekova usljed finansijskih problema, saopštio je Adis Balota, potpredsjednik SDP-a.

Iz Montefarma su, podsjetio je Balota, kazali da su iz budžeta plaćali dospjele fakture za ljekove koje su nabavili na osnovu obećanja Vlade. To je, ističe, rezultat reforme koju su osmislili “eksperti” iz 42. Vlade ili njihovi mentori.

“Obećavali su manje troškove a sada se naš zdravstveni sistem nalazi u rekordnom zaduženju zbog modela finansiranja koji je uzrok finansijskom kolapsu u kojem se naše zdravstvo nalazi”, kaže potpredsjednik SDP-a.

Balota je pozvao nadležno tužilaštvo da provjeri navode o plaćanju faktura na osnovu “obećanja” da će biti novčanih sredstava te eventualno ispita mogućnost postojanja krivičnog djela.

“Neznanjem ili namjerom je napravljena šteta i ugroženo zdravlje stanovnika Crne Gore, a ovih dana su pojedini ministri i nekadašnji direktori u sistemu zdravstva koji sada obavljaju ministarske funkcije izgleda dobili naknadnu pamet pa kritikuju ono za šta su nekada poslanici iz njihovih partija hvalisavo podigli ruke ZA. Gospodo, krivi ste svi vi koji ste glasali za ovo kao i vi koji ste tada ćutali”, zaključio je Balota.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve