Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Bakić: Pravne vratolomije pod dirigentskom palicom vladajuće koalicije u Kolašinu

Kako dodaje, jasno je da aktuelna DPS-GB-SD ima namjeru da u potpunosti uništi stabilnost javnih finansija

– Kako smo već ranije upozoravali građane Kolašina da novoosnovano opštinsko preduzeće DOO RTV Kolašin vrši brojne nezakonite radnje u cilju zadovoljenja ličnih interesa određenog broja pojedinaca na čelu sa vd direktorom Dragoslovam Jeknićem, u tom maniru nastavljaju da izvode pravne vratolomije i ovih dana pod dirigentskom palicom vladajuće koalicije na lokalnom nivou DPS-GB-SD, tvrdi Zorana Bakić, odbornica Demokrata u SO Kolašin.

Bakić: Pravne vratolomije pod dirigentskom palicom vladajuće koalicije u Kolašinu

“Vrlo ćemo brzo saznati nepoznanicu za šta je potrošeno 6.000€ koje je opština prebacila Jeknićevoj RTV Kolašin kao i to koje je konsultantske usluge obavljao u opštini Kolašin i za Milosava Bulatovića kao i koliko je sredstava po tom osnovu primio, s obzirom na to da Savjet neistinitim saopštenjima pokušava da obmane još jednom građane Kolašina tvrdeći da Jeknić do sad nije imao nikakvu naknadu za svoj rad.

Naime, na sjednici Savjeta održanoj 15.11. na Dnevnom redu se između ostalog našla i predložena sistematizacija radnih mjesta ovog preduzeća sa 7 radnih mjesta što bi na godišnjem nivou građane Kolašina uz najavljenu platu Jekniću koštalo preko 80 hiljada eura čime bi se dodatno opteretio budžet Opštine znajući da će osnivač biti glavni finansijer ovog preduzeća”, navodi Bakić.

Kako dodaje, jasno je da aktuelna DPS-GB-SD ima namjeru da u potpunosti uništi stabilnost javnih finansija:

“Zato ih pozivamo da ni u primisli ne pokušaju brojna zapošljavanja u partijskom radiju.

Takođe, Savjet je trebao da usvoji izmjene Statuta ovog pravnog lica koje bi se odnosile na imenovanje direktora kako bi se zaobišla procedura koja je uobičajna prilikom izbora direktora preduzeća čiji je osnivač Opština, a koja podrazumijeva da na osnovu Zakona o lokalnoj samoupravi i Statuta Opštine Kolašin Skupština daje saglasnost na imenovanje direktora svih opštinskih preduzeća. Dakle, kako na izbor direktora DOO Vodovod i kanalizacija, i DOO Komunalno Skupština daje saglasnost, te ne vidimo razlog da ista procedura ne važi i za ovo privredno društvo.

Još jedna pravna besmislica odnosi se na finansiranje RTV-a, pa je tako Odlukom o osnivanju u članu 36 definisano da iznos sredstava opredijeljenih za RTV određuje se ugovorom o pružanju javnih usluga koji potpisuje predsjednik Opštine i predsjednik Savjeta lokalnog javnog emitera pri čemu se ugovor mora potpisati prije nego što nadležni organ Opštine pripremi nacrt budžeta opštine Kolašin za prvu narednu godinu trogodišnjeg perioda na koji se ugovor odnosi. Uzimajući u obzir činjenicu je nacrt budžeta već stavljen na javnu raspravu, gdje možemo vidjeti da transfer Opštine ovom preduzeću iznosi 20 hiljada, a kako pomenutog ugovora nema, zaključujemo da lokalna uprava nastavlja da vrši pravno nasilje zarad pokretanja partijskog radija”, navodi ona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve