Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Bajraktari izabran za predsjednika opštine Ulcinj

Bajraktari je predsjednik Opštinskog odbora Građanskog pokreta URA i prvi predsjednik neke opštine iz te stranke

Skupština opštine Ulcinj danas je za novog predsjednika opštine izabrala nosioca izborne liste “Za novi početak”, Omera Bajraktarija.

Bajraktari je predsjednik Opštinskog odbora Građanskog pokreta URA i prvi predsjednik neke opštine iz te stranke.

“Želim najprije da zahvalim svima Vama koji ste glasali da postanem predsjednik ovog najljepšeg grada na svijetu. Ogromna je to odgovornost za jednog mladog čovjeka, ali istovremeno i moj životni izazov, želja i ljubav da se naš Ulcinj preporodi”, kazao je Bajraktari.

Poručio je da zna da ga očekuje veliki posao i da je za to spreman.

“Uvjeren sam da ću u tome imati podršku svakog od vas pojedinačno, jer to nije posao samo predsjednika Opštine i lokalne uprave ili predstavnika građana i građanki u ovom visokom domu”, kazao je on.

Kako je naveo, da bi Ulcinj ušao u novu fazu razvoja i prosperiteta treba da svi radimo zajedno i složno, transparentno i odlučno i, naravno, sa najboljim namjerama. To moraju znati svi od Starog grada do Štegvaša, od Ade do Kruča, od Međureča do Reča. Bio bih neizmjerno srećan kada bi taj duh zajedništva i sloge osjetio svaki naš sugrađanin.

“Za sve njih, za svakog investitora, za ljude sa idejama i kvalitetnim prijedlozima, vrata kabineta predsjednika Opštine će uvijek biti otvorena. Grad koji ne sluša svoje stanovnike je prazan i gubi smisao postojanja. A naš postoji već milenijumima, pa sa nama niti počinje niti završava. Ali, na nama je da, koliko je to u našoj moći, damo doprinos da se stanje poboljša i da nas zbog naših djela po dobrom pamte”, poručio je novoizabrani predsjednik.

Prema njegovim riječima, kao nikada u istoriji posložile su se karte na državnom nivou. Naš sugrađanin Dritan Abazović, čovjek koji svom svojom dušom voli ovaj grad, je premijer Crne Gore, nekoliko ministara u njegovoj Vladi su takođe Ulcinjani. Zato je ovo jedinstvena prilika koju moramo iskoristiti da bi naš Ulcinj postao ugodno mjesto za život svakog građanina i građanke, gdje turisti i posjetioci rado dolaze i ponovo nam se vraćaju.

“Ovom prilikom neću govoriti o našim planovima i projektima, jer sve što smo rekli u predizbornoj kampanji je naše obećanje javno dato građanima i naša je obaveza da na tome radimo već od ovog trenutka. I da uhvatimo povoljan vjetar kao što su to uvijek znali naši slavni pomorci koji su ime i ugled ovog grada proširili po cijelom Mediteranu. I da imamo viziju kao što su je imali oni koji su prije gotovo devet decenija na močvarnom zemljištu izgradili Solanu kako bi uskoro ponovo pokrenuli proizvodnju slanih kristala. Da imamo strateško planiranje i odlučivanje kakvo je bilo prilikom izgradnje velikih ulcinjskih hotela, a koje opet trebamo da bi podigli kvalitet našeg turizma i ugostiteljstva. Prirodne ljepote ove opštine, naša gastronomska ponuda, ljubaznost i usluga, osvajaju simpatije sve većeg broja turista”, kazao je on.

Takođe, dodaje, imperativ vremena je da idemo brzo i hrabro događajima u susret, Na primjer, put od Lješa do Velipoje je praktično gotov, a nakon izgradnje mosta na Bojani do aerodroma u Tirani stizaćemo za 75 minuta. To će veoma pomoći pozicioniranje Ulcinja kao privlačne aviodestinacije.

“Da razumijemo da je budućnost u organskoj poljoprivredi, a naša opština može da proizvodi hrane za pola Crne Gore. I da Ulcinj treba da bude prva ekološka opština u ekološkoj državi Crnoj Gori. Zato će naš prvi zadatak u očekivanju predstojeće veoma dobre sezone biti da očistimo Ulcinj. To je preduslov za pravi turizam, kao što su to i izgradnja nedostajuće vodovodne i kanalizacione infrastrukture”, naveo je Bajraktari.

Kako je kazao, da ne bude nikakve dileme, dragi sugrađani: imate sasvim pravo da ne vjerujete ništa dok svojim očima ne vidite da se nešto počelo raditi. Kao što sada, na primjer, svjedočimo rekonstrukciji hotela “Mediteran“. Samo konkretnim djelima možemo vratiti povjerenje građana u vlast koje je na veoma niskom nivou zbog ranijeg lošeg i štetočinskog upravljanja. Naš grad je, nažalost, kao jedina nerazvijena opština na Primorju, najbolji dokaz za tu tvrdnju.

“Jedan od naših glavnih zadataka biće podrška domaćoj proizvodnji i ohrabrivanje ljudi da ulažu sredstva u ovu opštinu. Samo domaća kreativnost ipamet, zaštićeni od korupcije i bahatosti, sa sigurnim pravilima poslovanja, na duge staze, mogu da spriječe odlazak naših mladih i očuvaju koheziju naše male zajednice. Naravno, ohrabrujemo i naše vrijedne ljude iz dijaspore da još više investiraju u svoj grad i ističem da će im ova opština u tome pomoći. Stoga ćemo u kratkom roku obaviti reformu lokalne uprave kako bi ona bila efikasnija i na usluzi građanima i privredi”, rekao je novoizabrani predsjednik Ulcinja.

Poručio je i da će se naročito fokusirati na sport, kulturu i mlade formiranjem posebnog sekretarijata, na podršku civilnom sektoru i naučno-obrazovnim, zdravstvenim, socijalnim i drugim sličnim institucijama i organizacijama.

“Želim da ovaj grad bude interkulturalna prijestonica Crne Gore”, kazao je Bajraktari, i dodao da je njihov najveći kapital vjekovni suživot u miru, saradnji, razumijevanju, solidarnosti i poštovanju svake individue, svake nacije, vjere, jezika ili bilo koje druge pripadnosti ili opredjeljenja.

“U svakom slučaju, znam da su očekivanja, potrebe i želje naših građana i građanki veliki, ali su oni opravdani i realni. Interes Ulcinja mora da bude iznad svakog našeg pojedinačnog ili partijskog interesa. Zato Može Ulcinj, pravo i časno, ako radimo svi zajedno i ako nam je on na prvom mjestu! Još jednom, hvala najljepša svima i živjeli”, zaključio je Bajraktari.

Ranije danas je na sjednici SO Ulcinj, koju je sazvala Vlada Crne Gore, generalni sekretar Nove demokratske snage Forca, Ardian Mavrić izabran je za predsjednika lokalnog parlamenta.

“URA je dobila svog prvog predsjednika opštine u Crnoj Gori, a građani Ulcinja vrijednog i poštenog čovjeka na čelu grada”, poručio je na Twitteru potpredsjednik Građanskog pokreta URA i poslanik u Skupštini, Miloš Konatar.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Darko
03.06.2022-17:52 17:52

Godinama je bio Dritanov potrcko, kao izdresiran… totalno nepismen, da ne kazem nesto teze, ovaj je ustvari za zaljenje. Zao mi je sto je ovakva osoba dosla na celu Ulcinja, nijesu ovo ulcinjani zasluzili! Genci, Djeljosaj i Dritan, trojac koji nije ni malo bezazlen!

Nikola
04.06.2022-08:57 08:57

Taman posten ka i ti milose da li prknovicu konataru….piiiii