Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Bajden čestitao 13. jul Đukanoviću i građanima: Crna Gora poštovani saveznik i partner SAD-a

Sa radošću ćemo nastaviti da pružamo snažnu podršku narodu Crne Gore u napretku na Vašem euro-atlanskom putu i implementaciji reformi potrebnih za pristupanje Evropskoj uniji, poručio je Bajden

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden uputio je čestitku predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću i građanima Crne Gore povodom 13. jula – Dana državnosti.

„U ime američkog naroda Vama i narodu Crne Gore čestitam Dan državnosti – 13. jul. Naše zajedničke vrijednosti, posvećenost demokratskim institucijama i naše trajne veze kao porodice, prijatelja, i saradnja čine Crnu Goru poštovanim saveznikom i partnerom Sjedinjenih Država. Sa radošću ćemo nastaviti da pružamo snažnu podršku narodu Crne Gore u napretku na Vašem euro-atlanskom putu i implementaciji reformi potrebnih za pristupanje Evropskoj uniji”, naveo je Bajden.

Američki predsjednik čestitao je Đukanoviću i četvrtu godišnjicu članstva Crne Gore u NATO Savezu.

“Čestitam Vam i četvrtu godišnjicu članstva Crne Gore u NATO Savezu. Prisustvo Crne Gore unapređuje interoperabilnost saveznika i jača regionalnu i globalnu bezbjednost, te je bilo važno čuti vaše inpute tokom našeg nedavnog NATO samita u Briselu.

Sjedinjene Države stoje uz Crnu Goru dok produbljujemo naše bilateralne veze i zajedno se suočavamo sa novim izazovima, od pandemije do sajber-napada, gradeći našu otpornost na vrijednostima koje dijelimo i na posvećenosti demokratiji”, zaključuje Bajden.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Bajden čestitao 13. jul Đukanoviću i građanima: Crna Gora poštovani saveznik i partner SAD-a – CG Vijesti
12.07.2021-13:57 13:57

[…] Aktuelno […]

Providenca
12.07.2021-20:16 20:16

je li Krivi dobio kakvo pismo ?