Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Bajčetić: Vlada ne može biti jaka i stabilna, ako nema snažnu političku podršku

''Važno da lideri DF-a budu dio rekonstruisane Vlade, kako bi je dodatno osnažili, ali i preuzeli odgovornost''

Rekonstrukcija Vlade je potrebna, i prirodno bi bilo da do nje dođe, kako bi ujedno došlo i do odzravljenja cjelokupne društveno-političke scene u Crnoj Gori. Nagomilani problemi koji su zatekli ovu Vladu, i dalje su uglavnom ostali neriješeni, uprkos samom „ekspertskom“ karakteru Vlade, saopštio je poslanik DF i portparol Pokreta za promjene Nikola Bajčetić.

“Vlada ne može biti jaka i stabilna, ako nema snažnu političku podršku, a posebno u ovim teškim momentima kada iza nas imamo višedecenijski poharu jednog totalitarnog režima, čije posledice moraju da se saniraju. Zato je važno da lideri DF-a budu dio rekonstruisane Vlade, kako bi je dodatno osnažili, ali i preuzeli odgovornost”, poručio je on.

Kako je istakao, “Vijesti preko svoja tri poslanika URE u Skupštini, sprovode ucjenjivačku politiku”.

“Priče da pojedine zapadne adrese ne žele ulazak lidera DF-a, su netačne, i one predstavljaju lične želje i političke interese vlasnika drugosrbijanskog tabloida „Vesti“ koji preko svoja tri poslanika URE u Skupštini CG, sprovode ucjenjivačku politiku reketirajući 38 poslanika parlamentarne većine”, naveo je on.

Osvrnuo se na pismo podrške predsjedavajućeg Međunarodne demokratske unije Harpera.

“Ovom prilikom podsjećam javnost, da je lider PzP Nebojša Medojević, 31 avgusta 2020. dobio pismo podrške od Predsjedavajućeg Međunarodne demokratske unije (IDU) Stephena Harpera, dakle odmah nakon pobjede na parlamentarnim izborima. U pismu se čestita PzP-u i našim koalicionim partnerima na ogromnoj pobjedi na crnogorskim parlamentarnim izborima, te se daje snažna podrška doprinosu PzP-a u narednoj agendi Vlade CG, i ohrabrenje za dalju borbu protiv šverca i organizovanog kriminala”, pojasnio je Bajčetić.

Prema njihovim riječima, imajući u vidu da je IDU vodeće svjetsko udruženje konzervativnih, hrišćansko-demokratskih i političkih partija desnog centra, te da su vodeće političke snage članice IDU, kao i PzP, poput Republikanske partije SAD, Konzervativne partije Velike Britanije, CDU Njemačke, kao kaže, “logičan zaključak je da tkz. „Zapadne adrese“ nemaju ništa protiv ulaska lidera DF-a u Vladu Crne Gore”, a pogotovo ne protiv lidera PzP-a.

“Ono što mi znamo, jeste da su te „Zapadne adrese“ vrlo nezadovoljne stanjem u bezbjednosom sektoru, te da su upozoravale na otvorene probleme koji moraju biti riješeni, kao npr. šverc cigara preko Luke Bar, pa na činjenicu da su glavni ljudi bivšeg režima i dalje na bitnim pozicijama u Upravi policije, sudstvu, tužilaštvu, i na mnoge druge probleme koji su ostali neriješeni”, pojasnio je Bajčetić.

Poručuje sljedeće:

“Zato ne čudi ovoliko vapaj vlasnika drugosrbijanskog tabloida „Vesti“ da urade sve, ne bi li spriječili rekonstrukciju Vlade i ulazak lidera DF-a u istu, jer smo ubijeđeni da nema puno razlike u odgovornosti, između njih i DPS-a, kada su kriminalne aktivnosti koje se moraju ispitati za proteklih 30 godina, u pitanju”, zaključio je Bajčetić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Iznogud
12.10.2021-14:41 14:41

Rijetko inteligentna osoba!