Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Babaić: Začuđujuće što dio vlasti insistira na izborima u Beranama

Činjenica je da je u istoriji partijskog pluralizma, jedinstven slučaj da predsjedavajući parlamenta, koji se, spletom slučajnih okolnosti zadesio na tom mjestu, odbija da, na inicijativu većeg broja poslanika, zakaže sjednicu redovnog zasijedanja na kojoj bi došlo do izjašnjavanja o izvjesnim izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi i izbora novog predsjednika parlamenta

Činjenica je da je u istoriji partijskog pluralizma, jedinstven slučaj da predsjedavajući parlamenta, koji se, spletom slučajnih okolnosti zadesio na tom mjestu, odbija da, na inicijativu većeg broja poslanika, zakaže sjednicu redovnog zasijedanja na kojoj bi došlo do izjašnjavanja o izvjesnim izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi i izbora novog predsjednika parlamenta. Da ironija bude veća, to je učinjeno pod izgovorom nepostojanja dogovora parlamentarne većine o vršenju vlasti. Iste one većine koja padom tekuće Vlade, činjenično niti pravno više ne postoji, saopštio član Predsjedništva SDCG i predsjednik OO SD Berane, Onur Babaić

“Konsekventno tome, moglo bi se zaključiti da stranka iz koje dolazi predsjedavajući parlamenta, koja posljednjih osam godina vrši vlast u Beranama, priželjkuje održavanje izbora u ovog gradu. Ova težnja ne bi bila začuđujuća, da rezultati pomenutog vršenja vlasti nijesu, blago rečeno, katastrofalni.

Ako bismo se služili rječnikom političke grupacije koju predstavlja potpredsjednik parlamenta, Berane bi, sasvim lagodno moglo dobiti epitet sprženog grada. Njegova „sprženost“ je vidljiva iz svake perspektive. Rekordna nezaposlenost, masovno iseljavanje stanovništva, zapuštenost putne i komunalne infrastrukture, neriješeni brojni lokalni problemi, rezultat su vladavine DF-a, koji toliko priželjkuje odlazak na izbore”, navedeno je u saopštenju i dodao:

“Od ovog političkog saveza nas ne iznenađuje kršenje najvišeg pravno-normativnog akta države i najoštrije osuđujemo ovakav čin ali nam ipak pričinjava zadovoljstvo što ćemo imati priliku da vidimo šta građani misle o „rezultatima“ izvjesno odlazeće garniture vlasti u Beranama”, zaključio je.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve