Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Babaić: MVP pokušava uskratiti pravo glasa dijaspori

On je kazao da će crnogorska dijaspora na izborima u nedjelju iskazati stav prema tako nekorektnom odnosu

“Skandalozno upozorenje Ministarstva vanjskih poslova upućeno ambasadama da ne smiju pomoći u organizaciji svojim građanima da dođu u matičnu zemlju i ostvare svoje biračko pravo predstavlja ozbiljan napad na demokratiju i osnovna ljudska prava”,  saopštio je član Predsjedništva Socijaldemokrata Crne Gore Onur Babaić.

On je konstatovao da se pokušava na svaki način uskratiti pravo glasa našim sugrađanima u inostranstvu i da se takvi postupci u civilizovanom društvu ne smiju tolerisati.

“Očigledno je da predstavnici institucije koju i dalje nazivaju Vladom, nisu izvukli pouku nakon prvobitnog propalog pokušaja da našim sugrađanima u inostranstvu sputaju pravo glasa već se taj započeti posao, vrlo istrajno i krajnje perfidno, na sve načine pokušava dovršiti”, istakao je Babaić.

On je kazao da će crnogorska dijaspora na izborima u nedjelju iskazati stav prema tako nekorektnom odnosu.

“Kako je izvjesno da se ni u ovom nečasnom naumu neće uspjeti, sigurni smo da će naši iseljenici u nedjelju znati da cijene ovakav nekorektan odnos koji im kontinuirano serviraju vlasti Crne Gore”, poručio je Babaić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve