Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Babaić: Crna Gora trebalo da bude dio EU, a ne Otvorenog Balkana

On ističe da bi, ulazak u projekat poput Otvorenog Balkana suspendovao dosadašnje napore Crne Gore usmjerene ka članstvu i unazadio naš posvećen prema ostvarenju najvažnijeg spoljnopolitičkog prioriteta Crne Gore, odnosno članstva u EU

Član Predsjedništva SD-a i redsjednik Opštinskog odbora Berane, Onur Babaić osvrnuo se na izjavu novoizabranog predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića da Crna Gora treba da bude dio Otvorenog Balkana.

,,Mnogo je važno da Crna Gora ostane čvrsto posvećena svom putu ka članstvu u Evropskoj uniji, koje donosi brojne benefite za našu zemlju, uključujući ekonomski prosperitet, jačanje institucija i vladavine prava, kao i pristup fondovima za razvoj, kazao je Babaić.

On ističe da bi, ulazak u projekat poput Otvorenog Balkana suspendovao dosadašnje napore Crne Gore usmjerene ka članstvu i unazadio naš posvećen prema ostvarenju najvažnijeg spoljnopolitičkog prioriteta Crne Gore, odnosno članstva u EU. ,

,Otvoreni Balkan za Crnu Goru znači udaljavanje od Evropske unije i njenih temeljnih vrijednosti. Umjesto toga, Socijaldemokrate se zalažu za jačanje veza sa EU i intenziviranje reformi kojima će se finalizirati članstvo u Uniji, te poštovanja Berlinskog procesa koji ima za cilj uspostavljanje standarda u skladu sa pravnim tekovinama EU. Ne smijemo zaboraviti na ono što su tekovine EU i na činjenicu da Crna Gora suštinski pripada porodici evropskih država, te da se gotovo 80% građana izjašnjava da podržava put Crne Gore ka učlanjenju u EU”, zaključio je Babaić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Markoo
24.05.2023-18:34 18:34

To zemo . Samo DEO evrope
Sta je to open balkan ?!!