Petak, 2 Juna, 2023
Rubrika:

Asocijacija pisala ambasadoru Feltenu: IN4S zastrašivao birače iz Njemačke, osigurajte im bezbjednost

Kao predstavnika njemačke vlade u Crnoj Gori, pozivaju Fletena vas da preduzme brzu i odlučnu akciju na rješavanju ovog pitanja

Crnogorsko-američka asocijacija “Cetinje” iz Los Anđelesa pisala je njemačkom ambasadoru u Crnoj Goru Peteru Feltenu sa, kako su naveli, velikom zabrinutošću zbog nedavnih događaja koji su se desili u Crnoj Gori.

Iz asocijacije navode da je”srpski ultra-desničarski i šovinistički portal IN4S je na svojoj web stranici objavio privatne informacije desetak legalnih crnogorskih rezidenata u Njemačkoj (pogledajte priloženi snimak ekrana sa sajta IN4S), narušavajući njihovu privatnost i objavljujući njihova puna imena i brojeve telefona sa eksplicitnom svrhom zastrašivanja i onemogućavanja naših državljana da ostvare svoje ustavno pravo glasa na predstojećim predsjedničkim izborima.”

“Uticaj takvih gangsterskih akcija ne bi smeli potcijeniti. Pravo glasa je temeljni stub demokratije, a kršenje ovog prava je napad na samo tkivo našeg društva. Ne možemo dozvoliti da takvi postupci prođu nekažnjeno i moramo odmah preduzeti odgovarajuće mjere kako bismo spriječili nanošenje dalje štete nevinim građanima”, ističu iz Asocijacije.

Kao predstavnika njemačke vlade u Crnoj Gori, pozivaju Fletena vas da preduzme brzu i odlučnu akciju na rješavanju ovog pitanja.

Doksiranje pojedinaca u političke svrhe je, navode u pismu, jasno kršenje njihovih ljudskih prava i ne može se tolerisati ni u jednom civilizovanom društvu.

Pozivaju Feltena da iskoristi sve raspoložive resurse da istražite ovu stvar i privedete odgovorne pred lice pravde.

“Iskreno se nadamo da ćete ovo pitanje shvatiti ozbiljno i brzo djelovati kako biste osigurali bezbjednost svih državljana Crne Gore u Njemačkoj, koji su i njemački građani i koji glasaju na ovim izborima u Crnoj Gori.

Mi, kao organizacija, smo solidarni s njima i učinićemo sve što je zakonski u našoj moći da ih podržimo u njihovim naporima da ostvare svoja ustavna prava”, navodi se u pismu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve