Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

ASK: Zakon prekršilo devetoro poslanika

Utvrđeni prekršaji se uglavnom odnose na nedostavljanje tačnih i potpunih podataka o prihodima i imovini

Agencija za sprječavanje korupcije objavila je da je devetoro poslanika crnogorskog parlamenta prekršilo Zakon o sprječavanju korupcije.

ASK je objavio da je su Zakon prekršili poslanici DPS-a Branko Čavor, Mevludin Nuhodžić, Aleksandra Vuković, poslanici liste Za budućnost Crne Gore, Branko Radulović, Marko Milačić, Srđan Joković, poslanik Ure Miloš Konatar, poslanica Bošnjačke stranke Kenana Strujić Harbić i poslanik SD-a Boris Mugoša.

Utvrđeni prekršaji se uglavnom odnose na nedostavljanje tačnih i potpunih podataka o prihodima i imovini.

ASK je utvrdio da je Čavor prekršio član 23 stav 2 Zakona o sprječavanju korupcije, jer u Izvještaju o prihodima i imovini za 2020. godinu nije dostavio tačne j potpune podatke na način što je na ime sina prijavio prihod manji u iznosu od 354 eura, nije prijavio kredit kod „ NLB banke” u iznosu od 2.673,60€ i MFI „Alter Modus” u iznosu od hiljadu eura.

U odluci ASK-a se navodi da je javni funkcioner Branko Radulović prekršio isti član Zakona kao i Čavor, jer u Izvještaju o prihodima i imovini za 2020. godinu nije dostavio tačne i potpune podatke jer nije prijavio zaradu za mjesec avgust u iznosu od 1.892 eura.

ASK je takođe utvrdio da Nuhodžić na ime supruge za 2020. prijavio manji prihod za 413 eura, dok Vuković nije prijavila 100 eura na ime honorara iz marta mjeseca koji je ostvariła u političkom subjektu „Demokratska partija socijalista”.

Konatar je, navodi se u odluci ASK-a, jer u Izvještaju o prihodima i imovini za 2020, godinu nije prijavio na ime supruge nije prijavio naknadu u iznosu ad 600 eura, koju je ostvarila po osnovu Ugovora o djelu kod firme „Mama International”, kao i naknade koje je po osnovu Ugovora o djelu ostvarila od strane Sudskog savjeta u iznosu od 37 i 224 eura u septembru i decembru mjesecu.

ASK he utvrdio da Mugoša nije prijavio na ime u supruge godišnji prihod od 597 eura koje je ostvarila kod Univerziteta Crne Gore, dok je Milačić prijavio manji prihod u prošloj godini za 405 eura.

Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković u Izvještaju o prihodima i imovini za prošlu godinu nije prijavio da je osnivač privrednog društva „Primasportii DOO Nikšić, 5.000 akcija kod „Eurofonda”, 5.389 akcija kod „HLȚ fonda” na ime supruge, oružje marke „Beretta” regr broj 329393644, kao i nepokretnu imovinu firme „Citusii, bliže opisanu u LN 1521 KO Novi Bar, LN 189 KO Muo li LN 39 KO Privredna zona i LN 1005 KO Budva. Joković je, navode iz ASK-a, prekršio još dva člana Zakonajer je istovremeno sa funkcijom poslanika obavljao i funkciju ovlašćenog zastupnika „Primasport” DOO Nikšić.

Strujić Harbić nije dostavila tačne podatke jer je prijavila godišnji prihod manji za 1.960 eura na ime supruga Emira Harbića i nije prijavila prihod na ime zimnice u iznosu od 542 eura.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve